Турнирът по тенис на маса в Панагюрище е от световно

...
Турнирът по тенис на маса в Панагюрище е от световно
Коментари Харесай

За силата на приятелството и страстта към тениса на маса

Турнирът по тенис на маса в Панагюрище е от международно равнище и това се потвърждава с всеки отминаващ ден. Светлината на прожекторите е ориентирана към епицентъра на събитията в „ Арена Асарел”. Но единствено на метър настрана, в затъмнената зона към масата, на която се водят завладяващите борби сред международните звезди, с ослепителен пламък грее увеличаващата се обич към спорта на Александър.

Страстта, с която той следи полета на топчето от едната страна на мрежата към другата като че ли всеки миг ще го накара да стане от стола, към който е прикрепен. Церебралната парализа може и да лимитира двигателните функционалности, само че няма по какъв начин да му попречи да изпитва същинска приятност от играта.

Александър и родителите му постоянно пътуват из България, с цел да може да поддържат онлайн една от положителните му приятелки – Теодора Филчева, която е измежду младите български гении в спорта. Тя е повода той да се влюби в тениса на маса и през тази година за пръв път да бъде в Панагюрище, с цел да може да гледа онлайн елитната конкуренция.

"Той ми е измежду най-близките другари. Заедно разхождаме моето куче, Лара. Можем да кажем, че той е моят амулет по време на състезания”, споделя Теодора.

Любимият състезател на Александър е някогашният номер 1 в света и троент олимпийски първенец Ма Лонг. Сашо беше сюрпризиран от уредниците на шампионата, които му сервираха специфичен подарък – фланелка с лика на именития китаец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР