Турнирът от категория АТР 250 в Марсилия е специален за

...
Турнирът от категория АТР 250 в Марсилия е специален за
Коментари Харесай

Отличен Циципас разочарова местната публика и потегли убедително в Марсилия

Турнирът от категория АТР 250 в Марсилия е специфичен за Стефанос Циципас, защото точно там гъркът прави своя дебют в Тура през 2017-а година и от този момент не е пропущал издание на конкуренцията. Тази година той е подложен под номер едно в схемата и откри с двусетов триумф присъединяване си, надделявайки над представителя на домакините Юго Гастон в поредни сетове - 6:3 7:6(4). Така международният №4 си обезпечи място във втория кръг, където го чака среща с изненадата на тазгодишното издание на ATP Cup - Роман Сафиулин.

Фаворитът навлезе в конфликта извънредно решително и сполучливо постановяваше своето движение на игра още от откриващите минути. Той не се нуждаеше от изключително доста време, с цел да осъществя първия пробив в срещата и да се отдръпна на стола за отмора удобна преднина от 3:0. Впоследствие той се снабди с нов брейкбол, който обаче бе отразен след храбра игра от страна на Гастон.

Именно това като че ли даде спомагателни сили у французина и той, подкрепян бурно от своите сънародници по трибуните, съумя да реализира рибрейк, с който да стопи изоставането си. Надеждите му обаче бързо бяха охладени, защото балканецът неотложно увеличи интензитета в играта си и още в ответния неприятелски сервис гейм още веднъж излезе напред с пробив задатък, който предреши изхода на сета.

Във втората част по-нискоранкираният тенисист стабилизира представянето си и опита да разнообразява играта с излизания към мрежата. Двамата тенисисти задържаха равнището си на игра високо в хода на цялата втора част и до брейк по този начин и не се стигна, което означаваше, че ориста на този сет ще бъде решена в тайбрек. В него единствено един момент съмнение от страна на Гастон докара до минипробив за Циципас, който бе пределно съсредоточен да опази получената преднина и не позволи да се стигне до поврат, затваряйки дуела в своя изгода.

Top seed through
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР