Турнирът от Женската тенис асоциация в Япония, един от водещете

...
Турнирът от Женската тенис асоциация в Япония, един от водещете
Коментари Харесай

Отмениха тенис турнира в Япония при жените заради COVID-19

Турнирът от Женската тенис асоциация в Япония, един от водещете при дамите на азиатска територия, беше анулиран за първи път поради ковид, оповестиха уредниците на конкуренцията.

Отмяната на събитието, което беше планувано за ноември и беше извоювано от локалната любимка Наоми Осака предходната година, последва новината от предходната седмица за анулацията на всички тенис шампионати при мъжете и дамите в Китай.

Съревнованието в Япония от календара на WTA се анулира за първи път в историята на конкуренцията –първото издание беше през 1984, и оставя Азия със единствено един шампионат от Женската тенис асоциация – Корея Оупън, през октомври.

Това е още един удар за спорта в Япония, откакто Игрите в Токио, в началото планувани за начало предходната седмица, бяха отсрочени с година поради новия вирус. „ Опитвахме се да намерим способи за осъществяване на шампионата в Япония, като това да няма аудитория или ограничение броя на феновете. Но достигнахме до сложното решение да отменим конкуренцията, имайки поради компликацията от гарантирането сигурността на всички участници “, се споделя в изказване на уредниците.

Турнирът към този момент беше отсрочен от септември за ноември, като уредниците се надяваха, че забавянето ще им разреши да проведат събитието. Миналогодишният Пан Пасифик Оупън прикова погледите поради представянето на Осака, която стана първата локална тенисистка, спечелила шампионата след Кимико Дате през 1995.

Нейният успех беше още по-сладък поради това, че беше реализиран в град Осака, откъдето е и родом харизматичната звезда. Надпреварата в Япония при дамите е следващата жертва на ковид. Миналата седмица, ATP и WTA оповестиха, че всички интернационалните тенис шампионати в Китай, в това число Мастърса в Шанхай и Финалите на WTA, ще бъдат анулирани поради COVID-19. Това последва новината, че Китай няма да одобри множеството интернационалните спортни събития до края на 2020, в опит да овладее разпространяването на болестта.

Глобалният тенис сезон беше прекратен в средата на март заради коронакризата и изпитва усложнения с подновяването си. Синсинати Оупън и Ю Ес Оупън са към момента планувани за две поредни седмици в Ню Йорк от 20 август, без значение от това, че няколко от водещите играчи в мъжкия тенис показаха терзанията си по отношение на шампионата от Шлема на твърди кортове. Женският тур е плануван за рестарт на 3 август в Палермо, Италия, с което ще стане първият шампионат и при мъжете, и при дамите след подновяването на промени календар. Организаторите на Корея Оупън, последният останал шампионат в Азия от тазгодишния календар при дамите, разкриха за Агенция Франс Прес, че „ наблюдават изкъсо обстановката “, само че към момента не са взели решение за анулация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР