Турнирът от Големия шлем Уимбълдън няма да се състои през

...
Турнирът от Големия шлем Уимбълдън няма да се състои през
Коментари Харесай

Уимбълдън 2020 ще бъде отменен

Турнирът от " Големия шлем " Уимбълдън няма да се състои през тази година поради пандемията, породена от ковид. Това заяви вицепрезидентът на немската федерация по тенис Дирк Хордорф в изявление за " Скай спортс ".
 Дамир Джумхур счита, че целият сезон може да бъде анулиран
Дамир Джумхур счита, че целият сезон може да бъде анулиран

Босненецът прикани хората да си останат вкъщи и да бъдат виновни в борбата с пандемията

Хордорф съобщи, че уредниците на " Уимбълдън " ще се съберат в сряда, когато ще разгласят публично решението.

Надпреварата на трева в Лондон е най-старата от четирите шампионата от Големия шлем, като започва през 1877 година и до момента в историята не се е провеждала единствено в интервалите на Първата и на Втората международни войиа - 1914-1918 и 1940-1945 години.

" От " Уимбълдън " подчертаха, че ще имат среща на Борда в сряда и тогава ще вземат дефинитивно решение. Знаете, че съм зает с управата на АТР и WТА. Вече е направено нужното и " Уимбълдън " ще бъде анулиран, в това няма никакво подозрение ", съобщи Хордорф.

" Това е вярното решение в актуалната обстановка. Не е реалистично да си представим, че с всичките забрани и ограничавания за пътешестване, които са наложени, може да бъде проведен толкоз огромен интернационален шампионат, за който ще пътуват стотици хиляди хора от целия свят. Немислимо е ", добави той.

Хордорф не има вяра, че Откритото състезание на Англия по тенис, което по стратегия би трябвало да стартира на 29 юни, ще може да бъде преместено за по-късно през годината.

" Уимбълдън " е по-особен шампионат поради тревната настилка и би трябвало да се подчинява на избрани закони и характерни условия, свързани със слънчевата светлина през лятото. " Уимбълдън " през септември или октомври, когато никой не знае дали изобщо ще може да се играе, е немислимо поради обстановката с поддържането на тревата ", сподели още Хордорф.

Заради пандемията, породена от ковид сезонът на червени кортове беше анулиран, като на този стадий шампионати няма да се играят най-рано до 7 юни.

Според Хордорф, обаче, поради бързоразрастващата болест в последните дни в Западна Европа и в Съединени американски щати професионален тенис няма да има най-малко до октомври.

Това слага под подозрение провеждането и на Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк, където е центърът на болестта в страната. Надреварата на " Флашинг Медоус " би трябвало да започва на 31 август.

Организаторите на " Ролан Гарос " към този момент оповестиха, че местят шампионата от края на май за втората половина на септември, макар че решението им не беше в съгласие с интернационалната федерация по тенис, както и с асоциациите на професионалните тенисисти - АТР и WТА.

" На този стадий не може да се направи по-конкретна прогноза, по кое време ще бъде възобновен сезоът. Ако през октомври може да се играе още веднъж професионален тенис, ще бъда доста благополучен ", разяснява Хордорф.

Срещите от главната скица на шампионата на ATP в София би трябвало да стартират на 28 септември в зала " Арена Армеец ".

За последно " Уимбълдън " беше анулиран през 1945 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР