Турнирът на претендентите, който трябва да излъчи съперника на норвежеца

...
Турнирът на претендентите, който трябва да излъчи съперника на норвежеца
Коментари Харесай

Турнирът на претендентите за световната титла по шахмат бе открит в Екатеринбург

Турнирът на кандидатите, който би трябвало да излъчи противника на норвежеца Магнус Карлсен за международната купа по шахмат, бе открит в Екатеринбург от президента на ФИДЕ Аркадий Дворкович. По-рано през днешния ден спортният министър на Русия Олег Матицин издаде указ, с който се не разрешават всички интернационалните надпревари в страната, само че особено този шампионат няма да бъде под сходна забрана.

" Турнирът се организира в сложна обстановка. За нас най-важният приоритет е да подсигуряваме здравето на спортисти, фенове, публицисти и всички, които ще вземат участие. Сигурен съм, че подхванатите ограничения ще бъдат задоволителни. Това е единственото интернационално съревнование, което ще се организира в Русия и ще притегли вниманието по целия свят. Надявам се, че събитието ще ни разсее от неприятностите, пред които е изправен светът ", сподели Дворкович.

Участие в шампионата, който стартира на 17 март и продължава до 3 април, ще вземат руснаците Александър Гришчук, Ян Непомнящи и Кирил Алексеенко, американецът Фабиано Каруана, холандецът Аниш Гири, французинът Максим Вашие-Лаграв и китайците Ван Хао и Дин Лирен.

Победителят от шампионата ще играе против Карлсен за международната купа в края на 2020 година в Дубай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР