Турнирът на кандидатите за световната титла по шахмат в Екатеринбург

...
Турнирът на кандидатите за световната титла по шахмат в Екатеринбург
Коментари Харесай

FIDE спря Турнира на кандидатите по средата

Турнирът на претендентите за международната купа по шахмат в Екатеринбург (Рус) беше пресечен по средата. След изиграването на 7 от 14 кръга от интернационалната федерация (FIDE) оповестиха през вчерашния ден, че стопират конкуренцията за неустановен период.

Причината е разрастващата се зараза от ковид на територията на Русия и въведената от през днешния ден в страната възбрана за осъществяване на самолетни полети. Късно нощес беше последният късмет на участниците в конкуренцията да изоставен Руската федерация и да се приберат вкъщи.

Турнирът в Екатеринбург трябваше да продължи до 4 април и да излъчи противник на първенеца Магнус Карлсен в мача за международната купа, плануван за края на 2020 година Най-близо до това да се трансфорат в кандидати за короната на норвежеца все още са двама шахматисти - Максим Вашие-Лаграв (Фр) и Ян Непомняшчи (Рус), които оглавяват класирането с по 4,5 т. от 7 вероятни.

От FIDE оповестиха, че когато е допустимо, шампионатът ще продължи от актуалните позиции на играчите с партиите от VIII кръг нататък. Световната централа обаче не се е нае с съответни периоди.

" FIDE не може да продължи провеждането на шампионата без гаранции за сигурността на играчите и съдиите и тяхното навременно прибиране вкъщи - разгласи в публично изказване президентът на интернационалната федерация Аркадий Дворкович. - В тази обстановка взех решение шампионатът да бъде спрян. Той ще продължи на по-късен стадий, като новите дати ще бъдат оповестени незабавно щом пандемията от COVID-19 разреши това. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР