Турнир по лека атлетика Заедно срещу насилието!“ организират на 8-ми

...
Турнир по лека атлетика Заедно срещу насилието!“ организират на 8-ми
Коментари Харесай

220 атлети участват в турнир във Велико Търново против насилието

Турнир по лека атлетика „ Заедно против насилието!“ провеждат на 8-ми декември от 10.00 часа на закритата писта на стадион „ Ивайло “ Зонта клуб Велико Търново, дружно със Спортен клуб „ Етър-Академик “.

В спортната демонстрация ще вземат участие 220 спортисти от 11 спортни клуба от 6 области на България – Велико Търново, Габрово, Шумен, Разград, Плевен и Русе.

Турнирът се организира в границите на 16-те дни на интензивност на Зонта Интернешънъл, започващи всяка година от 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието против дами и приключващи на 10 декември – Международен ден на правата на индивида.

Кампанията на Зонта Интершънъл е ориентирана към повишение информираността на хората за насилието над дами и деца във всичките му форми – обществени, религиозни, стопански, етнически и расови. Всяка трета жена и всяко четвърто дете по света са били жертви на принуждение.

С организирането на спортния шампионат Зонта клуб Велико Търново и Семеен кодекс „ Етър-Академик “, се стремят да дадат публичност и да осведомят младежите за техните права и тяхната отбрана, да покачат тяхната неотстъпчивост към всички форми на принуждение, както и да покачат публичната непоносимост против похищенията над личността и достолепието на всеки човек.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР