Турнир по футбол на малки вратички в черногорския град Улцин

...
Турнир по футбол на малки вратички в черногорския град Улцин
Коментари Харесай

Донесоха жив вълк на мач в Черна гора

Турнир по футбол на дребни малки врати в черногорския град Улцин провокира остри реакции измежду обществеността и бранителите на животните, откакто уредниците донесоха като трофей жив вълк в дребна клетка, оповестява осведомителният портал Кафе дел Монтенегро /КДМ/.

На видеозапис, публикуван в обществените мрежи, се вижда по какъв начин няколко мъже внасят клетката с животното в препълнената зала, а по-късно един мъж се пробва да седне върху клетката, до момента в който публиката вика одобрително и снима, а вълкът уплашено се върти в кръг. После няколко души подвигат клетката на високо.

Не е ясно каква е била задачата на това деяние и какво са желали да реализират уредниците на шампионата, само че сцената наподобява като средновековно развлечение, при което тълпата се гаври с изплашена жертва, разяснява порталът.

Според неофициална информация на КДМ почитателите на един от клубовете, участващи в шампионата, се назовават " вълци " и по традиция носят вълк на мачовете, което, отбелязва порталът, не е опрощение за нарушаване на закона и на цивилизационните полезности на съвременността.

Неправителствената организация Галоп е алармирала на прокуратурата за този типичен образец на изтезаване на животно, откакто голям брой възмутени жители им се обадили.

" Неофициално ни споделиха, че става дума за някаква традиция и че предходни години на шампионата бил носен мъртъв вълк. Ние събираме информация и скоро ще внесем тъжба. Тежко е да се гледа това и се надявам, че ще прекратим тези прояви ", споделят в Галоп. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР