Турнир по борба в чест на олимпийския медалист Саид Мустафов

...
Турнир по борба в чест на олимпийския медалист Саид Мустафов
Коментари Харесай

Турнир по борба в чест на олимпийски медалист организират в антоновско село

Турнир по битка в чест на олимпийския медалист Саид Мустафов провеждат в антоновското село Трескавец. Проявата е част от програмата на обичайния есенен общ брой на обитаемото място, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.
Хората от района помнят триумфа на техния нашенец на олимпиадата в Токио през 1964 година. Тогава, роденият в дребното антоновско село Коноп, Саид печели бронзов орден в категория 97 кг. Днес, години след гибелта му, локалните си го спомнят като добър човек, който не се е възгордял макар достижението си на олимпийския подиум. Затова и го почитат - от години в село Трескавец, което се намира на 5 километра от Копон, по времена обичайния есенен общ брой се организира шампионат в чест на Саид Мустафов. Състезанието е конгрес, на който млади борци от района демонстрира уменията си в свободната битка. От Турция за проявата идва и синът на Саид - Исмаил - също играч по битка. Наградният фонд е обезпечен от община Антоново и спонсори.
Тази година съборът ще бъде в центъра на Трескавец. Той е място за срещи на хората от района - за него се завръщат и живеещи в Турция, които не са не запомнили родния край и пазят благи мемоари за близки, родственици и познати в България, сподели Мехмедов. Организаторите от кметството в Трескавец и община Антоново са подготвили и културна стратегия - зрелище на театрално-музикален център - Кърджали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР