Туркменистан е 4-та в света по запас от природен газ.

...
Туркменистан е 4-та в света по запас от природен газ.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: На 19 август ще станат ясни желаещите за реализирането на АЕЦ Белене

Туркменистан е 4-та в света по ресурс от природен газ. Енергетиката бе съществена тематика при визитата на премиера Борисов. Повече от 20 години се водят диспути за статута на Каспийско море, само че за наслада миналато година той бе организиран. Подписано е съглашение сред България и Туркменистан за даване на размери на природен газ. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в ефира на Българска национална телевизия.

Попитана за включването на "Росатом " за АЕЦ "Белене ", тя съобщи, че на 19 август ще се видят всички заявки за присъединяване на всички желащи за реализирането на Белене. Не чакаме реакция от Европейска комисия за присъединяване на "Росатом ". Това е първият стадий от процедурата. Ще се изготви къса листа, след това ще изпратим предложения за подаването на съответни предложения за реализацията на Белене, сподели още тя.

Тя съобщи, че процедурата би трябвало да завърши в период от 12 месеца и не трябва да се бърза.

На въпрос кой е най-лошият сюжет, Петкова съобщи, че е значимо да се осъществя концепцията за плана АЕЦ "Белене ". Това ще помогне за диверсификацията на пазара у нас, акцентира Петкова.

Виртуалната газова борса ще продава природен газ от Русия, от Съединени американски щати, от гръцката компания ДЕПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР