Туризмът вече не е това, което беше. За мнозина може

...
Туризмът вече не е това, което беше. За мнозина може
Коментари Харесай

Най-странните забрани за туристите по света

Туризмът към този момент не е това, което беше. За мнозина може и да звучи парадоксално, само че все по-често следим смяна в отношението към тълпите туристи не от кого да е, а от самите локални поданици в най-популярните дестинации.

За тях, от една страна, туризмът обезпечава занаят, само че от друга - той постоянно е обвързван със замърсяване, вреди за околната среда и локалните културни и исторически монументи, а тълпите от пияни чужденци нерядко подвигат звук в късните часове на нощта, оставят планини от отпадъци след себе си, и даже се случва да повредят частна благосъстоятелност.

Затова и не е изненада, че локалните управляващи в доста страни започнаха да вкарват разнообразни забрани за туристите, някои от които на пръв взор може и да наподобяват много странни, даже занимателни. От уеб страница за препоръки за пътувания са подбрали някои от най-любопитните забрани, които могат да ви обиден, в случай че планирате екскурзия зад граница.

Италия

Местните управляващи в Рим не разрешиха сядането на фамозните Испански стълби, влизането във фонтани, както и катеренето по монументи и исторически обекти. И в случай че ограничението на подобен вид държание е разбираемо, идната възбрана несъмнено изненадва. В град Еболи не са разрешени целувките в кола. Явно локалните управляващи са загрижени, че продължителните милувки могат да причинят закъснения за пътуващите.

Снимка: iStock

Във Венеция от 2008 година е в действие възбрана за хранене на гълъбите и туристите биват глобявани със суми от 50 до 500 евро при нарушаване. Друга странна възбрана там е екскурзиантите да не сядат тук-там, които не са предопределени за тази цел, като туристическият център на площад „ Сан Марко”, стъпалата на моста Риалто и други Сред останалите забрани са къмпингуването в града, слагането на катинари на мостове и монументи и други Вече не е разрешено и влизането на круизни кораби в центъра на града.

Испания

В Испания е неразрешено шофирането с джапанки или с каквито и да било отворени обувки, както и с обувки с висок ток. Шофирането с боси крайници също не е разрешено.

Снимка: profimedia.bg

В каталунската столица Барселона пък е неразрешено човек да се разхожда по плажно облекло в града.

Франция

Една от най-странните забрани за страната на любовта е целуването на гари и перони. Навсякъде има предупредителни табели за това. Този закон в действителност е на над 100 години и има за цел да предотврати закъснение на влаковете.

Снимка: iStock

Друга странна възбрана е да не се слага камък върху камък на плажа. Според локалните управляващи строенето на каменни кули, на фона на които туристите обичат да се снимат, поврежда околната среда. Поради тази причина се санкционира с санкция от 1500 евро.

Шофьорите във Франция пък не трябва да не помнят за правилото да носят дрегери за алкохол в транспортното си средство, които да бъдат употребявани при възможна полицейска инспекция.

Англия

Ако сте в Англия, не си помисляйте да се пререждате на опашка, тъй като това освен ще направи неприятно усещане, а и е равнозначно на нарушение на закона. Не е признато и да каните в дома си хора, които не познавате.

Снимка: profimedia.bg

Естония

Една от най-странните забрани е тази в естонската столица Талин, където е неразрешено да се играе шахмат по време на секс. Изглежда в предишното е имало такива хрумвания.

Снимка: iStock

Така че, в случай че сте фенове на логическата игра, по-добре се въздържайте от интимности с риск да си развалите удоволствието от играта, тъй като можете да си навлечете неприятности със закона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР