Туризмът в Европейския съюз (EС) - измерен в рамките на

...
Туризмът в Европейския съюз (EС) - измерен в рамките на
Коментари Харесай

Евростат: Туризмът в ЕС е спаднал наполовина през 2020 г., в България - с 58%

Туризмът в Европейския съюз (EС) - измерен в границите на нощувките в бранша на туристическото настаняване - е с на половина намалени индикатори през предходната година при рестриктивните мерки за пътешестване поради вируса и блокировките. Това заяви Евростат.
Безпрецедентният спад от 52% спрямо 2019 година удостоверява, че „ туризмът е измежду най-засегнатите браншове от “, се споделя в изказване на Агенцията.
Спадът на туризма в България е към 58%, съгласно данните на Евростат. Нощувките на непознати гости са спаднали с към 77%, а на локални с 22% спрямо 2019 година
 Евростат: България отличник в Европейски Съюз по закононарушения, принуждение или вандализъм Евростат: България " отличник " в Европейски Съюз по закононарушения, принуждение или вандализъм
България е с най-високо равнище на закононарушения, принуждение или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново проучване на Евростат, сп...
Гърция, Кипър и Малта, всички средиземноморски страни, желани за отмора на море, са най-силно наранени от липса на чужденци, като при тях се следи спад от към 70%. При Кипър и Румъния той даже е над 80%. В Северна Европа, Нидерландия и Дания са с по-умерен спад от 35%.
Статистическата организация съобщи, че е имало 1,4 милиарда нощувки в бранша на туристическото настаняване през 2020 година, което съставлява стръмен спад на цифрите, нарастнали през последното десетилетие до близо 3 милиарда през 2019 година, преди пандемията.
Липсата на задгранични гости е изключително забележима в целия блок, с 68%, спрямо нощувките на локални гости, спаднали с 38%.
Сред страните от Европейски Съюз единствено жителите на Словения (+33%), следвани от Малта и Кипър (и двете +15%) са прекарали повече туристически нощи в личната си страна спрямо 2019 година За разлика от тях, Испания, Гърция и Румъния записват максимален спад от над 40%.
 В Топ 3 в Евросъюза сме по дами на управителни длъжности В Топ 3 в Евросъюза сме по дами на управителни длъжности
България влиза в топ три на ранглиста на страните от Европейски Съюз за максимален дял на мениджърите дами. У нас 42% от управителните длъжности в бизне...
Данните за Франция, най-посещаваната страна в света, не са разполагаем за включване в общия обзор на Евростат, както и тези за Ирландия.
Докато страните от Европейски Съюз минават през втора или трета вълна на пандемията, няколко подвластни от туризма страни се надяват, че „ имунизационните паспорти “ могат да отворят пътя към летния туристически сезон тази година.
Лидерите на Европейски Съюз възнамеряват да се срещнат през идната седмица, за дса прегледат този проблем измежду останалите. Европейската комисия обмисля дигитален „ зелен пропуск “, който ще записва имунизационния статус на носителя му, дали е прекарал зараза с COVID-19, или е с негативни резултати от тест. Ръководителят на комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че се надява това да улесни пътуванията в границите на Европейски Съюз. Но бавното разпространяване на имунизациите в блока, дружно с ненадеждните доставки на ваксини и директно възходящ брой случаи в доста страни от Европейски Съюз, основават неизясненост дали подобен пропуск може да се вкара в точния момент за летния сезон в Европа от юни до септември.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР