Туризмът отчита един труден сезон, а август не може да

...
Туризмът отчита един труден сезон, а август не може да
Коментари Харесай

Туризмът: Загубите са огромни, ще се изчисляват

Туризмът регистрира един сложен сезон, а август не може да компенсира загубите. Това съобщи пред Българска национална телевизия Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма.

По думите му, има над 80% спад на туристи от чужбина, само че за сметка на това се регистрира взрив на българските туристи по родното Черноморие. Това е една добра опция за хотелиерите да върнат българските туристи, добави Занков.

Той е безапелационен, че загубите са големи, занапред ще се пресмятат. За момента обаче, банкрути към момента няма оповестени.

Същото мнение изрази и Емил Коларов, ръководител на Сдружение на заведенията в България. Положението е трагично, по данни на Национален статистически институт имаме близо 90% спад по отношение на предходната година, съобщи той.

Спадът е главно при задграничните туристи. Според нас, ситуацията ще стане още по-зле през зимата, не чакаме с магическа пръчка да се оправи ситуацията.

Има заведения, които въобще не са отваряли този сезон и чакаме банкрути след няколко месеца, счита Коларов.

" Ние нямаме ясна политика и връзка на равнище страна, нямаме карантинни хотели ", съобщи Занков, съгласно който има редица пропуски от страна на страната в бранш Туризъм.

С тезата обаче не се съгласи ръководителят на Сдружението на заведенията. " Заведенията са малко по-различен бранш и не съм склонен, че не се направи нищо за нашия отрасъл. В последните месеци успяхме да реализираме неща, за които се борим с години. Най-важното е намаляването на ставката на Данък добавена стойност на 9% ", изясни Коларов.

У нас се шири един черен пиар и въобще не съм склонен, че в чужбина се съблюдават ограниченията, изключително Гърция да се дава за образец, безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР