Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика, защото

...
Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика, защото
Коментари Харесай

Министър Ангелкова на инициативата „ЕС-Китай-2018“ във Венеция: Туризмът е двигател за просперитет

Туризмът може да способства за растежа на международната стопанска система, тъй като е водещ фактор за резистентност. Традиционно той е един от най-важните мотори на благосъстоянието и просперитета за Европа и в последните десетилетия се развива с ускорени темпове. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при формалното разкриване на самодейността „ ЕС-Китай-2018 година, отдадена на туризма “, оповестиха от МТ.

С повече от 500 милиона идващи туристи Европа се трансформира в една от водещите интернационалните туристически дестинации. Секторът е с дял от 10% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз, приходите от него надвишават 340 милиарда евро и дава 12 на 100 от европейската работна мощ, осведоми още министър Ангелкова. И разяснява, че тази самодейност съставлява още едно доказателство за ролята на туризма като лидер на връзките сред хората.

Над 10 милиона китайски туристи посещават Европа всяка година, а прогнозите са, че те ще нарастват с 5% годишно до 2023 година Считам, че самодейността ще сложи фокус върху опциите на европейския туристически пазар при подготовката на стратегическото и дълготрайно промотиране на Европа като дестинация, уточни министър Ангелкова. Тя изрази увереността си, че самодейността „ ЕС- Китай-2018 година, отдадена на туризма “ ще даде късмет да се ускори ползотворното ни съдействие.

Министърът съобщи, че България ще се ангажира да улесни взаимния разговор сред Европейски Съюз и Китай в региона на туризма и да разшири нашите взаимни начинания предвид на по-нататъшното усилване на туристическия продан и вложения освен в Европа, само че и по света. Положителни образци за ползотворно съдействие са плановете, част от известния маршрут „ Път на коприната “. Мисля, че самодейността „ ЕС-Китай-2018 година, отдадена на туризма “ е на първо място опция за съживяването му, като запазим базата на мир и съдействие, неприкритост и приобщаване, взаимно образование и взаимна полза. Силно имам вяра, че това може да бъде главен принцип на взаимните ни старания за осъществяване на неизползвания капацитет на нашето съдействие, добави още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР