Туризмът генерира над една четвърт от брутния вътрешен продукт на

...
Туризмът генерира над една четвърт от брутния вътрешен продукт на
Коментари Харесай

Туризмът генерира над една четвърт от БВП на Гърция

Туризмът генерира над една четвърт от брутния вътрешен артикул на Гърция, съгласно данни, показани в сряда от Института на гръцката туристическа конфедерация (INSETE). Данните акцентират смисъла на промишлеността за националната стопанска система и заетостта, както и квазимонополния статус на туризма в растежа на страната, оповестява списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

Според последните налични данни минимум един % от 1,9 пункта напредък през предходната година са от туризъм.

Докладът INSETE сподели, че туризмът има директно влияние върху стопанската система през 2018 година, което възлиза на 21,6 милиарда eвро или 11,7% от Брутният вътрешен продукт. Това се е нараснало с 13,3% или 2,5 милиарда eвро от 2017 година Пряко и индиректно туризмът е съставлявал сред 47,4 милиарда Евро и 57,1 милиарда eвро, или 25,7 до 30,9% от Брутният вътрешен продукт.

Като се има поради, че приходите от пътешестване са нарастнали с 10,1% предходната година от 2017 година, за Банката на Гърция, с цел да доближат 16,113 милиарда Евро, туризмът е добавил спомагателни 1,483 милиарда Евро към Брутният вътрешен продукт на Гърция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР