Туризмът е сред националните приоритети за българската икономика и формира

...
Туризмът е сред националните приоритети за българската икономика и формира
Коментари Харесай

Ангелкова иска по-класни туристи да идват у нас

Туризмът е измежду националните цели за българската стопанска система и образува близо 12 на 100 от Брутният вътрешен продукт и 11% от заетостта в страната. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с еврокомисаря по превоза и подпомагащ туризма Адина Вълян в Брюксел.

За нас е значимо освен да привличаме повече туристи, само че и те да са от по-висок клас, пожела си Ангелкова. Тя не сподели по какъв начин счита да понижи каузи на алкохолните туристи и да притегли на тяхно място по-качествени пътешественици, само че даде обещание да опитва с " предложение на първокачествен артикул, отговарящ на интернационалните условия ".

Двете събеседнички разискаха опциите за развиване на туризма в Европейски Съюз от позиция на свързаността, както и статута на дейностите в границите на Европейския комитет по превоз и туризъм. 

Възможността за реализиране на резистентен и наличен превоз за повече европейски жители благоприятства развиването на туризма, акцентира министър Ангелкова. Тя изрази убеденост, че българският туристически бранш ще бъде подкрепят от работата на Генералната дирекция за подвижност и превоз на Европейска комисия.

От основаването на Министерството на туризма в края на 2014 година са регистрирани 31% нарастване на интернационалните туристически визити в България и 34% растеж на приходите от тях. Въпреки че 2019 година бе извънредно сложна в интернационален проект, въпреки всичко в първите й 11 месеца страната ни е посрещнала над 8.8 млн. непознати туристи, т.е. единствено 0,02% по-малко от рекордната за българския туризъм 2018 година, хвали се министърката.

До края на годината ще започва второто издание на картата на капиталовите планове в туризма, която бе стартирана през 2017 година В най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг през месец май 2019 година ще се организира втората интернационална конференция за устойчиви вложения в туризма, която ще разиска хрумвания за съдействие в Югоизточна Европа, анонсира Ангелкова. 

Туристическият бранш основава най-вече работни места в Европейски Съюз, като по последни данни те възлизат на 27.3 милиона души, ангажирани главно в дребни и междинни предприятия. През 2018 година туристите в Европейски Съюз наброяват 538 млн. души, а приходите от туризъм възлизат на над 400 милиарда евро. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР