Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас -

...
Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас -
Коментари Харесай

Ангелкова: Създаването на различни туристически продукти в регионите е тласък за развитието им

Туризмът е секторна политика и зависи от всички нас - бизнес, страна и локална власт. Показвайки пред света благосъстоянията на страната ни и посредством тях основаните разнородни благоприятни условия за туризъм у нас- културно-исторически, балнео и спа, състезателен, познавателен, кулинарен и други, ние сътворяваме условия за икономическо развиване на локалните общности и занаят на хората там. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на конференция на тематика „ Ролята на устойчивия новаторски туризъм в насърчаването на приобщаващия напредък, търговията и икономическото съдействие “, проведена от посолствата на Република Индонезия, Република Корея и Република Турция в България, като самодейност на МИКТА.

Форумът се организира в Софийския университет „ Св. Св. Климент Охридски “. За да подкрепим локалните общности посредством поощряване на интереса към профилирани форми на туризъм, Министерството на туризма сътвори общо 27 тематични дестинации, измежду които 8 културно-исторически, 12 винени и кулинарни и 7 балнео-и СПА, сподели министърът. В тях са включени към 170 български общини. Широкото разпространение на другите дестинации, всяка от които разкрива спецификата и културата на района, е от значително значение за насърчаването на растежа и икономическото развиване. Дигитализацията на показаните дестинации разпространява пред света уникалността на всеки район. Всичко това подкрепя устойчивото развиване на туризма, повдигнат в стопански приоритет от премиера и държавното управление, сподели министър Ангелкова и напомни, че секторът дружно със обвързваните с него действия способства за образуването на близо 12% от брутния вътрешен артикул на България и към 11% от общата претовареност.

Ето за какво дигитализацията в туризма е измежду главните цели в активността ни, защото тя прави дестинация България доста по-привлекателна както за задгранични гости, по този начин и за вложители. Бързата интернет връзка у нас и удобното ни географско състояние способстват за визията на България като устойчива и новаторска туристическа дестинация с капацитет за поощряване на приобщаващ напредък, комерсиално и икономическо съдействие. В помощ на бизнеса и вложителите е и политиката за понижаване на административната тежест в туризма, към този момент бяха отстранени 19 типа документи, а всички услуги на туристическата администрация може да се заявят онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от всички краища на света, означи министър Ангелкова.



Тя подчертава и върху създадената Национална тактика за стабилно развиване на туризма и проект за деяние към нея. Целта ни е да привличаме посетители от далечни пазари, като Китай и Индия, само че и да надграждаме постигнатото досега. Аз и екипът ми работим освен за популяризирането на дестинация България, само че и за основаването на резистентен и първокачествен артикул, заключи министърът.

МИКТА - Асоциация за съдействие в стопанската система, сигурността, опазването на околната среда и устойчивото развиване, учредена в границите на съвещание на Организация на обединените нации като неофициална структура/ платформа за договаряния през 2015 година от Мексико, Република Индонезия, Република Корея, Република Турция и Австралия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР