Туризъм, в класическия смисъл, се нарича пътуване с цел отдих

...
Туризъм, в класическия смисъл, се нарича пътуване с цел отдих
Коментари Харесай

Пет нетрадиционни вида туризъм

Туризъм, в класическия смисъл, се назовава пътешестване за отдих и забавление. Но хората имат разнообразни ползи и това дефинира техните пътувания. Ето 5 нетрадиционни типа туризъм:

1. Атомен туризъм

Хората, които избират този тип туризъм вървят посещават места, разрушени от атомни оръжия . Една от най-изкушителните дестинации е Ню Мексико, където е изработен първият в света нуклеарен опит. Точното място на взривяването на бомбата „ Тринити “ може да бъде посетено единствено два пъти на година. Други известни дестинации са Хирошима и Чернобил.

2. Секс туризъм

Пътешествениците, които избират този тип туризъм, търсят единствено и само секс. Най-вече тези авантюристи са от Китай, Япония, Корея и Тайван. Популярни дестинации са Камбоджа, Тайланд, Филипините, Бангладеш, Ямайка и Доминиканската Република. В Тайланд секс туризмът съставлява 12% от брутния вътрешен артикул.

3. Туризъм за самоубийство

Този тип туризъм се практикува в Швейцария . Звучи грубо, само че в тази страна има хора, които са като помощници на туристите, които желаят да сложат завършек на живота си. Най-голям е броят на туристите от Германия, а след тях се подреждат британците, които са били 300 през август 2015.

4. Наркотуризъм

Във всяка страна има опиати, само че не във всяка те са евтини и елементарно налични. Така да вземем за пример, в случай че грам кокаин в Австралия се продава за 300 $, в Колумбия той е сред 7 и 15 $, а пласьорите могат да се открият на всеки ъгъл. Наркотуризмът е добре развъртян и в Холандия, където пък легално може да се купи грам марихуана за към 10 евро.-->

5. Туризъм за фенове на гробища

Целта на тези туристи е да посещават гробища, само че най-много на известни персони. Една от най-популярните дестинации е гроба на Джим Морисън, където посетителите постоянно оставят полуизпушен джойнт. Друг прочут гроб е този на Оскър Уайлд. Там дами обичайно оставят писма или салфетки с отпечатък от червило.
 нуклеарен туризъм Gulliver/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР