Туристка, която преди 15 години откраднала артефакти от древния град

...
Туристка, която преди 15 години откраднала артефакти от древния град
Коментари Харесай

Канадка върна на Помпей "прокълнати" артефакти

Туристка, която преди 15 години откраднала артефакти от античния град Помпей, ги върна обратно, тъй като твърди, че са " прокълнати “, заяви " Гардиън ".
Канадката, която се е подписала единствено като Никол, изпратила пакет с две мозаечни плочки, елементи от амфора и парче керамика до туристически сътрудник в Помпей, Южна Италия, дружно с писмо. В него тя споделя, че когато била на 20 години, посетила археологическия парк в Помпей и се върнала у дома с на пръв взор безобидни сувенири от античния град. Тя обаче твърди, че тези предмети са причина за нещастията, които е претърпяла през годините по-късно - разболяла се два пъти от рак на гърдата, имала и финансови усложнения.

" Моля, вземете назад тези предмети, тъй като носят неприятен шанс ", пише в писмото. Като опрощение Никол казва, че е желала да има част от историята, която " никой различен не може да има ", само че че реликвите са заредени с   " толкоз доста отрицателна сила, обвързвана с тази земя на разрушението “. Помпей е заровен под вулканична пепел след изригването на Везувий през 79 година сл. Хр. и е открит чак в края на XVI век, с което трансформира разбирането за живота в Античността.

Помпей е една от най-посещаваните туристически атракции в Италия и от години се постанова работещите там да се оправят с казуса с крадящите туристи. Никол написа в писмото си, че е научила урока си и желае " амнистия от Бог ”. " Сега съм на 36 години и два пъти имах рак на гърдата “, споделя тя. " Последният път приключи с двойна мастектомия. Със фамилията ми също преминахме през финансови проблеми. Ние сме положителни хора и не желая да предам това проклинание на фамилията или децата си ".

Никол обаче не е единствената, която е стигнала до сходно умозаключение. Към нейното писмо е прибавено и още едно на двойка, също от Канада, дружно с няколко камъка, взети от тях през 2005 година " Взехме ги, без да мислим за болката и страданието, които тези небогати души са претърпели по време на изригването на Везувий и тяхната ужасна гибел “, пишат те. " Съжаляваме и молим да ни простите за това извънредно решение. Нека душите им почиват в мир “.

През годините толкоз доста откраднати реликви са върнати в Помпей дружно с писма от виновниците, че чиновниците създават музей, показващ  " прокълнатите " артефакти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР