Туристите, посещаващи Чернобил, които планират да пият водка, за да

...
Туристите, посещаващи Чернобил, които планират да пият водка, за да
Коментари Харесай

Без водка в Чернобил

Туристите, посещаващи Чернобил, които възнамеряват да пият водка, с цел да се „ защитят от радиация “, в действителност са изправени пред по-големи опасности за здравето си, предизвестиха медицински специалисти на конференция в Москва съобщи Нова телевизия.

"Не вземайте никаква водка със себе си ", сподели Наталия Шандала, заместник-директор по науката и биомедицинските технологии във Федералния медицински и биофизичен център в Бурназян.

Владимир Клочков, основен откривател по радиационна сигурност в Центъра в Бурназян, който взе участие в интервенцията по преодоляване на обстановката в Чернобил през 1986 година, съобщи, че няма медицински доказателства, които да подсказват, че водката е добра отбрана против радиоактивния стронций. Консумацията на алкохол довела единствено до доста автомобилни произшествия и други произшествия.

Миналия месец украинският президент Владимир Зеленски подписа декрет за основаването на "зелен кулоар " за учените, историците и туристите, които посещават района. В средата на юли беше приключен новият саркофаг, финансиран от Европейския съюз. Той обгръща остарелия саркофаг, издигнат в края на 1986 година, с цел да покрие опустошения реактор номер четири и да предотврати изхвърлянето на неговата смъртоносна радиация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР