Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто

...
Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с Андрю Форбс законодателен директор към Сената на САЩ

Туристите от Съединени американски щати са нарастнали с близо 10 на 100 през предходната година, достигайки повече от 87 хиляди Страната се подрежда измежду водещите пазари за входящ туризъм за България, като за 2017 година е на 20-а позиция. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Андрю Форбс, законодателен шеф към Сената на Съединени американски щати.

Двамата разговаряха във Вашингтон, където министър Ангелкова е на двудневно работно посещаване. Министърът посочи, че Съединени американски щати е стратегически сътрудник за България, туристите от там са извънредно значими за страната ни и ще продължим да работим интензивно за рекламата в Америка. За първи път предходната година през септември и октомври страната ни бе разпространявана с билбордове и цифрови екрани на публични места.

На срещата министър Ангелкова показа пред събеседника си последните резултати за туризма у нас. Тя го уведоми, че през 2017 година задграничните туристи в България са повече от 8,882 млн. и са се нараснали с 7,6%, а приходите в бранша са близо 6,9 милиарда лева, с растеж от 9,3 на 100.

Министерство на туризма работи интензивно освен за привличане на повече гости, само че и за поощряване на вложенията в бранша, съобщи министър Ангелкова. И показа на събеседника си създадената от ведомството капиталова карта.

Министърът разяснява, че тя съдържа съответни оферти за перспективни планове, с които се цели освен да се усилят вложенията в туризма, само че и да се улесни бизнесът.

Българският министър и господин Андрю Форбс разясниха, че сигурността е доста значима и за вложенията, и за туризма. Министър Ангелкова акцентира, че България е знак на непоклатимост в района и е избирана от гостите за фамилна отмора тъкмо поради сигурността си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР