Туристите от континентална Европа, посетили Ирландия през второто тримесечие на

...
Туристите от континентална Европа, посетили Ирландия през второто тримесечие на
Коментари Харесай

За пръв път британските туристи в Ирландия са по-малко от "европейските"

Туристите от континентална Европа, посетили Ирландия през второто тримесечие на годината, са повече от гостите от Обединеното кралство за първи път, откогато такава статистика стартира да се води преди 18 години, заяви " Ройтерс ".

По-малкият брой на английските туристи се дължи частично на отслабения паунд, който загуби част от цената си през последните 13 месеца след референдума за Брекзит. Данните идват на фона на разногласието сред Лондон и Брюксел дали би трябвало да се появи " твърда " граница сред Ирландия и английската Северна Ирландия, която на процедура би разделила острова.

През април, май и юни общият брой на пътуванията до Ирландия е повишен с 6.6 на 100. Това е нежно възобновяване, откакто туристическият поток нарастваше с двуцифрени стойности в последните две години, само че не и през първото тримесечие, когато поради слабия паунд доста британци избраха да не пътуват до страната. Обединеното кралство обичайно е най-големият източник на туристи за ирландската стопанска система.

Броят им понижа и през второто тримесечие, когато спадна с 6 на 100 на годишна база до 950 000 гости. Туристите от Европа обаче се усилиха с 10 на 100 до малко над милион.

През 1999 година туристите от континентална Европа са едвам 355 000, а тези от Англия - към милион.

Американските туристи резервират междинните си позиции по брой визити в Ирландия, само че растежът при тях е забележителен - към 22% на годишна основа или общо 630 000 за второто тримесечие.

Найъл Гибънс, който оглавява една от водещите асоциации на туристическия отрасъл, споделя, че приоритет на Ирландия за 2017 година са туристите от Северна Америка " като пазар, който предлага забележителна възвръщаемост на вложенията. " " Както се очакваше, спадът в цената на паунда направи ваканциите и късите почивки по-скъпи за английските гости, а икономическата неустановеност безспорно прави английските пътуващи по-предпазливи в разноските. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:Преговорите за Брекзит (33)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР