Туристите, които идват на почивка в Гърция през лятото, вероятно

...
Туристите, които идват на почивка в Гърция през лятото, вероятно
Коментари Харесай

Туристите в Гърция със „здравен паспорт“ това лято

Туристите, които идват на отмора в Гърция през лятото, евентуално ще би трябвало да показват така наречен " здравен паспорт ", обяви министърът на туризма Харис Теохарис в изявление за тв канала " Sky ". Той сподели, че концепцията към момента се разисква, само че това е метод за " безвредно влизане " на туристи в страната. Теохарис акцентира, че най-голямото предизвикателство за туризма е обезпечаването на безвредно влизане и излизане от Гърция. Подробности какво ще съставлява " здравният паспорт " към този момент няма. Министърът изясни, че в границите на Европейски Съюз се водят съвещания за възможностите да се обезпечат надеждни проби за ковид на всеки европейски жител, който желае да пътува. 
Министър Теохарис предвижда, че тази година туристическият сезон в Гърция ще бъде стеснен в границите на три месеца - юли, август и септември, като на тях ще се разчита да компенсират загубите. Той не изключи опцията сезонът да продължи и през октомври, и ноември, само че това зависи от обстановката с ковид. Гърция прогнозира спад в областта на туризма с 50%. Страната не чака това лято туристи от страни отвън Европа.
Шефовете на петте най-големи хотелски вериги в Гърция обявиха пред в. " Кathimerini ", че туристическият сезон няма да стартира преди юли. Важен сигнал за бранша ще бъде повдигането на рестриктивните мерки, въведени поради ковид, само че освен това. Те също акцентират нуждата от паневропейски здравни протоколи, които ще са от значително значение туристите да се усещат сигурни. Хотелиерите изразяват удовлетворение от ограниченията на държавното управление, само че също по този начин призовават за повече данъчни облекчения.
Междувременно беше обявено, че положителни проби за ковид са дали над 100 бежанци, настанени в мигрантски център в Краниди, Пелопонес. Тестове са направени, след като в неделя бременна сомалийка се оказа инфектирана с COVID-19. Центърът, който се обитава в хотел, има 470 жители, които са главно от Субсахарска Африка. Тестове за ковид са направени на всички настанени там бежанци, както и на обслужващия личен състав. Центърът е подложен под карантина.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР