Туристите и жителите на Венеция днес получиха отново разрешение да

...
Туристите и жителите на Венеция днес получиха отново разрешение да
Коментари Харесай

Водата във Венеция спада, отвориха площад Сан Марко

Туристите и жителите на Венеция през днешния ден получиха още веднъж позволение да обикалят централния площад Сан Марко, ден откакто той още веднъж беше затворен поради ново повишаване на водното ниво, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Днес по обед равнището на водата във Венеция се повиши до 110 сантиметра, като площад Сан Марко се оказа под 20 сантиметра вода. Вчера водното равнище беше 154 сантиметра, а във вторник вечерта в пика на наводненията беше 187 сантиметра. В четвъртък италианското държавно управление разгласи изключително състояние и утвърди 20 милиона евро първична незабавна помощ за подкрепяне на възобновяване на Венеция.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро сподели, че вредите от наводненията ще доближат минимум 1 милиарда евро, само че финалната оценка за сумата ще бъде направена едвам откакто Венеция " се изсъхне от високата вода ".

Бруняро заяви, че градът слага началото на стратегии, които да оказват помощ на физически лица и на магазините и предприятията да се съвземат от случилото се. Физическите лица могат да получат 5000 евро помощ, а магазините и предприятията на 20 000 евро. Най-пострадалите физически и юридически лица могат даже да бъдат утвърдени за помощ, която да покрие 70 % от понесените от тях вреди.

Вчера кметът на Венеция разгласи, че се открива специфична банкова сметка за всички, в Италия и чужбина, които желаят да дарят суми за възобновяване на града.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР