"Туристикус британикус" е представител на един специфичен вид, който напусне

...
"Туристикус британикус" е представител на един специфичен вид, който напусне
Коментари Харесай

Как британски туристи лъжат и мамят

"Туристикус британикус " е представител на един характерен тип, който напусне ли нормалното си местообитание, коренно усъвършенства способността си да се налива с алкохол и да се закача с другия пол, написа иронично немският "Зюддойче Цайтунг " и продължава:

Подобен театър се разигра неотдавна в курорта Палманова на испанския остров Майорка, където дивите викове на група голи британци дълго време огласяха центъра на курортното населено място. Но какво да ги правиш - нали всяка година оставят големи суми пари освен в курортите на Майорка, само че и в България, Хърватия или Турция, написа немското издание.

Щети за милиони

Новият трик на някои от тях обаче е на път дефинитивно да скапе имиджа им, отбелязва по-нататък "Зюддойче Цайтунг " и коментира що е то „ holiday sickness fake ". Става дума за преструване на болест по време на почивката, от което хотели и туроператори понасят вреди за милиони. В курортите по Средиземноморието да вземем за пример от известно време насам се следят необяснимо доста случаи на чревни инфекции измежду английските туристи.

Асоциацията на английските туроператори (ABTA) твърди, че предявените претенции за обезщетения са нарастнали с 430% спрямо 2015 година. Междувременно се знае, че туристите предявяват тези претенции благодарение на особено основани за задачата компании. През последните три години случаите станаха толкоз доста, че в този момент казусът стигна чак до английското държавно управление. И до момента в който външният министър Борис Джонсън се пошегува, че сънародниците му очевидно имат най-чувствителните стомаси на света, премиерката Тереза Мей разгласи, че желае да затвори правната малка врата, позволяваща предявяването на сходни претенции - за да се понижат разноските на туроператорите и хотелите за правосъдни процеси, които в множеството случаи надвишават сумата на поисканите от туристите компенсации.

И в действителност: до момента в който германци, датчани или французи, консумирали същата храна, нямат никакви недоволства, доста от английските туристи непроменяемо получават чревни инфекции по време на престоя си в чужбина, отбелязва „ Зюддойче Цайтунг " и прави следното съмнение: кой знае, може би на другите летовници им няма нищо просто тъй като в техните страни липсва пазар за сходни трикове. За разлика от Англия, където се появи цялостен нов отрасъл, обвързван таман с този „ бизнес “. Вестникът дава образец с компанията „ Sickholiday ", която урежда формалностите, свързани с исковете за обезщетения. В рекламата на тази компания се споделя: „ Ако живописната панорама, на която си се "наслаждавал ", е била клозетната паница, побързай и се обади на „ Sickholiday "! ".

Вече валят закани

"Зюддойче Цайтунг " написа, че в редица задгранични курорти към този момент има компании, които се пробват да набират нови клиенти - от време на време с неуместни способи. Изданието споделя по какъв начин кола за спешна помощ със сирена обикаляла из курорт на остров Тенерифе, а право да се качи в нея имал всеки, който твърдял, че страда от някаква чревна зараза. Всеки път случаите завършвали с тъжби до съответните туроператори.

Подобни трикове засягат изключително мъчително Майорка. Асоциацията на английските туроператори оповестява, че през предходната година хотелиерите там са претърпели загуби в размер на към 50 милиона евро. И защото на процедура не могат да се пазят по юридически път, някои от тях към този момент оповестиха, че ще вдигнат цените на пътуванията. ТУИ и Томас Кук даже имат намерение да спрат да оферират предложения „ ол инклузив " на английски туристи, а в краен случай може дори въобще да не ги позволяват до своите хотели. Ако изпълнят тези закани, "туристикус британикус " няма да има различен избор, с изключение на да си остане вкъщи, заключава "Зюддойче Цайтунг ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР