Туристическо дружество Родни балкани“ е разработило дигитална карта за 14

...
Туристическо дружество Родни балкани“ е разработило дигитална карта за 14
Коментари Харесай

Дигитална карта показва туристически маршрути край Варна

Туристическо сдружение „ Родни балкани “ е създало цифрова карта за 14 маршрута, разграничени в 3 крайградски зони на град Варна. Общата дължина на маркираните пътеки е 147 километра. Те стартират от спирка на градския превоз, което ги прави налични за всички. Някои от трасетата са кръгови, а други стигат до друга последна точка, също с достъп до автобусен превоз.

Маршрутите са обозначени с разнообразни цветове, както и подробни характерности на всеки поотделно. Така авансово могат да бъдат определени разходки, както и да се комбинират елементи от няколко маршрута. Възможно е и евакуиране на GPS трак, който може да се зареди в навигационно устройство. Всички тези функционалности дават опция маршрутите да се употребяват за велопоходи или трейл рън тренировки.

Туристическата маркировка има за цел да осведоми, улесни и обезопаси придвижването на туристите по време на походи. В крайградските зони на Варна тя е лентова, единствено в Североизточната зона от Политическа партия Златни пясъци са сложили и образна – указателни табели. Лентовата маркировка съставлява водоравен трилентов знак с багра или различен материал, в който междинната линия е главният, водещ цвят, а страничните бели линии (отгоре и изпод на водещия цвят) го открояват за привличане на вниманието. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР