Туристическо дружество „Бонония” във Видин има идея да изгради пристанище

...
Туристическо дружество „Бонония” във Видин има идея да изгради пристанище
Коментари Харесай

Ще има ли Видин яхт пристанище?

Туристическо сдружение „ Бонония” във Видин има концепция да построи пристанище за яхти . За тази цел е поискано от общината избран имот до река Дунав. Все повече видинчани си купуват дребни лодки за разходка и лов на риба по Дунава или яхти. В момента те стоят закотвени до понтона на тогавашния морски клуб или до старите шлепове, които са превърнати в увеселителни заведения. Идеята ще бъде подкрепена от компания, която приготвя водачи на дребни моторни лодки или дава документ на капитани на дребни речни кораби.
„ Приветствам решението на туристическия клуб за създаване на яхтено пристанище във Видин”, съобщи кметът Огнян Ценков и добави, че на пристанището могат да стопират и дребни яхти от други страни по реката, разрастващи воден туризъм. За него са нужни от 300 до 500 метра от бреговата линия. Общината обаче не може сама да реши въпроса, защото кейовата стена е държавна благосъстоятелност и се стопанисва от предприятието „ Пристанищна инфраструктура„. Кметът даде обещание да изиска от компанията да се дефинира територия, на която яхтеното пристанище да бъде построено.
В момента Видин има три работещи пристанища. Пристанище-юг е предопределено за пасажерски кораби, а други две - за товарни, които са отдадени на концесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР