Туристическо дружество Белоградчишки скали и клубът по пешеходен туризъм Миджур

...
Туристическо дружество Белоградчишки скали и клубът по пешеходен туризъм Миджур
Коментари Харесай

Седемгодишно момче и негови приятели на 8 и 10 години изкачиха връх Миджур

Туристическо сдружение " Белоградчишки скали " и клубът по пешеходен туризъм " Миджур " направиха 27-мо нанагорнище на едноименния връх, който е с височина 2 168 метра. Походът бе отдадено на 95-та годишнина от основаването на сдружението. В  него участваха 85 души от Видин, Враца, Монтана, София и Варна.

Най-многобройна бе групата от Белоградчик. Организатор на събитието бе Августин Борисов - ръководител на сдружението, лидер на групата Виктор Петров  и здравно лице доктор Венцислав Петров. Най-малките участници в изкачването бяха 7-годишният Деян Йорданов и  Рада и Ангел Диневи - на 8 и на 10 години, които качват върха за втори и трети път. Това оповестиха от Община Белоградчик.

Пътеката, водеща към върха, в началото минава измежду вековни букови и дъбови гори, а на по-голяма височина, тя към този момент бе обрасла с шубраци на диви малини и боровинки и с диви ягоди. Сигурно няма екскурзиант, покорил най-високия връх в Северозападна Стара планина, който да не е бил удивен от хубостта на природата и да не се е насладил на невероятните аромати на горските плодове. Затова и непрекъснато се множат запалянковците, които желаят да стъпят на върха.

Общата дължина на маршрута е 7.5 км., като изкачването продължава 4,5 часа, а слизането - 3 часа, при денивелация 1368 метра.

По традиция и тази година на всички участници в изкачването на връх " Миджур " бяха раздадени грамоти от управлението на  Туристическо сдружение " Белоградчишки скали ". По тематиката Започнаха да строят сцената на фестивала " Опера на върховете " в Белоградчик
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР