Туристическият сезон свърши. Всички могат да видят, че всичко е

...
Туристическият сезон свърши. Всички могат да видят, че всичко е
Коментари Харесай

Борисов: Кирчо и Асен си късаха ризите за "Лукойл", Донев се гърчи за "Газпром"

Туристическият сезон свърши. Всички могат да видят, че всичко е по този начин, както го оставихме. Трябваше напълно малко - да го боядисат, да му сложат мантинелите и за сезона да работи. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който инспектира новия път към Слънчев бряг край Бургас.

" Километрични опашки. Губене на време, нерви, произшествия, безхаберие ", сподели още Борисов и добави, че оживление по градежа е имало чак когато се схванало, че ще идва на посещаване. " Истински чаках да ми покажат по какъв начин се строи бързо. Те пристигнаха с обещанието за 4 автомагистрали на година. Вече забравих три или четири бяха мостовете. Но най-се запомни " по автомагистрала на година ". Спряха " Хемус ", стопираха " Струма ", стопираха обхода тук за Поморие. Спряха за Пловидв околовръстното. Две години - нищо. "

" Като пристигнах по " Тракия ", хората карат единствено в лявата лента ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" Винаги сме се стараели, като водим акция, да демонстрираме направеното и да споделяме по какъв начин ще се реши даден проблем ", съобщи Борисов по отношение на акцията за идните парламентарни избори.

Той не пропусна да разяснява и обвиняванията на Кирил Петков по отношение на пристанище " Росенец " от през вчерашния ден, " след бурните танци ".

Борисов разгласи, че ГЕРБ са дали концесия пред пристанищния комплекс, т.е. на екваторията. " Водата, казано простичко, е държавна благосъстоятелност и ние разрешаваме на корабите да влязат там ", изясни някогашният министър председател и добави: " Те, след две години като министри на стопанската система, не знаят, че и във Варна има нефтено пристанище. Те говореха цялостни нелепости. "

" Гълъб Донев се опитваше да изясни по всякакъв начин, че " Газпром " е извънреден значим и няма друго решение. А ние в нашата позиция споделяме, че би трябвало да има 100% диверсифиакция от " Газпром ". Имат доста способи и ги апелирам да не се връщат към " Газпром ". Но го видях, че той се гърчи и се пробва да ги отбрани. От друга страна видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризите с цел да защитят " Лукойл " - че това била единствената точка, от кое място ще влезе нефт. "

" В момента корабите са на " Литаско ". Както " Литаско " вкарва нефт, по този начин може и БЕХ по същия метод да вкарва нефт, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, само че с един лев и 20 по-евтин бензин и нафта. Някой ще каже, че това е частна компания и може да не разрешат, а да позволяват единствено на " Литаско ". Веднага ще ви кажа - в случай че не го създадат незабавно променяме закона, слагаме 1 лев мито на литър и по този начин всяка бензиностанция, за всеки литър бензин или нафта, на всеки човек в България, ще връща по 1 лев ", изясни Борисов.

" Даваме две решения, имаме и трето, само че ще го запазим, когато дойдем да управляваме ", добави някогашният министър председател.

" Северният обход на Бургас е един от основните планове на държавното управление на ГЕРБ, който ще изведе придвижването на коли отвън рамките на регионалния град. Това лято пътят трябваше да е подготвен и да бъде най-натоварената права в цялата страна, която ще улесни директния трафик ", сподели още Борисов " Още в края на април експремиерът би паника, че стратегическият път би трябвало да бъде завършен, само че това по този начин и не се случи. "

" Българите схванаха, че се задава тежка зима - през днешния ден отново имаме рекордно висока цена на тока, и в случай че не бяха депутатите на ГЕРБ да сложат таван, през днешния ден всичко щеше да е банкрутирало. Само че една страна, в която по 6-7 млн. лв. всеки месец дотира бинзнеса, при 10% плосък налог, няма по какъв начин да издържи. Вече доста анализатори стартират да приказват за повдигане на налозите. Не, ние сме за 10% плосък налог, само че би трябвало да се орежат разноските. В тази предизборна акция слушаме единствено за разходи, няма една рационална мисъл. Няма да издържи бюджета ", сподели Борисов.

" Аз Политическа партия към този момент не ги броя - тяхната цел е да влязат в Народното събрание и да пазят това, което са съумели да заграбят ", сподели водачът на ГЕРБ.

От своя страна Делян Добрев още веднъж предложения Асен Василев и Кирил Петков на обществен спор и добави, че се е надявал делото, заведено против Борисов, да бъде заведено против него. " Но няма да има дело, тъй като е импортирано в неверния съд ", съобщи Добрев и разгласи дейностите на Политическа партия за спешен пиар.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР