Туристическият сезон не започна през май, както обикновено в годините

...
Туристическият сезон не започна през май, както обикновено в годините
Коментари Харесай

В разгара на лятото хотелите по Северното Черноморие са пълни едва наполовина

Туристическият сезон не стартира през май, както нормално в годините преди коронавирус пандемията. Отливът на задгранични туристи е сериозен, споделят хотелиери и туроператори. Над 60% пък доближават анулираните ранни записвания, което е следващ сериозен удар за сектора.

Летният туристически сезон се съкратява с всяка минала година от началото на пандемията до момента, споделят хотелиерите. Ако в предходните две години - 2020-та и 2021-ва, мощните месеци са били юли и август, този
сезон поради войната в Украйна повишаващата се инфлация, хаосът с анулирани полети на европейските летища, можем да прибавим и новата коронавирус вълна, се обрисува мощният летен сезон да е едвам месец. Като се калкулират и увеличаващите се разноски, има хотели по цялото Черноморие, които не могат да устоят финансово и са на прага на банкрута.

Как се прави туризъм по време на война и покачваща се инфлация, какви са аргументите за неналичието на посетители от чужбина, обобщава Петър Дойкински в " След новините ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР