Туристическият сектор в Турция обмисля премахването на системата All Inclusive,

...
Туристическият сектор в Турция обмисля премахването на системата All Inclusive,
Коментари Харесай

Турция мисли да се откаже от All Inclusive

Туристическият бранш в Турция обмисля премахването на системата All Inclusive, заяви "Хюриет ", базирайки се на Асоциацията на търговците и занаятчиите.

Въпреки че броят на туристите е надвишил равнището от 2014 година, приходите не се усилват и даже понижават, декларират от сектора.

Турският министър на туризма и културата Мехмед Ерсой също има вяра, че нещо би трябвало да се промени и че страната би трябвало да се стреми към повече пари от туристите.

В момента, съгласно хотелиерите, междинният приход от един човек е 76 евро дневно.

Защо се случва това?

Последните седмици Турция е наранена от внезапна амортизация на лирата - към 40% от началото на годината.

В момента, поради августовските ваканции на западноевропейци и деветдневната почивка за Курбан байрам, егейските и средиземноморските курорти в Турция са претъпкани.

Появиха се информации за внезапно повишаване на храни и питиета в някои от тях. Според информации в медиите в Бодрум дребна бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът - за 70 лири (11,6 долара).
 Анталия Анталия
Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да разрешаваме това повече да се случи, сподели през вчерашния ден Ерсой пред Анадолската организация.

За малко турският туризъм се оказа в невъзможност поради нежелани произшествия и нарастване на цените, само че тези дни ще останат в предишното, уточни министърът на туризма.

Броят на задграничните туристи ще продължи да се усилва идващите сезони, само че задачата на министерството на културата и туризма е не толкоз увеличение на броя на туристите, а увеличение на приходите в туризма, посочи министърът.

Ще ни засегне ли и нас?

Турция предвижда 36 милиона туристи през 2018 година

Повечето от тях идват от Русия - 4,5 милиона за предходната година, по-късно германци - 3,5 милиона.

През предходната година 1 млн. 850 хиляди българи са посетили Турция. Това е нарастване от 10% спрямо 2016 година За тази година съседите ни си поствиха за цел туристите от България да доближат 2 милиона.

По данни на туроператори, Гърция и Турция, както и българското черноморие са желаните дестинации за почивки на море. Турция се посещава и за културен туризъм.
 Кападокия Кападокия
Как би се отразило възможното унищожаване на системата All Inclusive, следва да забележим.

Вижте още:

В този бранш Турция към този момент е световна мощ, пред Германия

Туристи в града ви – призрачен сън или златна мина

Ердоган избавя туризма

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР