Туристическият сектор в Шри Ланка може да понесе през тази

...
Туристическият сектор в Шри Ланка може да понесе през тази
Коментари Харесай

Заради атентатите туризмът в Шри Ланка може да загуби 1,5 млрд. долара

Туристическият бранш в Шри Ланка може да понесе през тази година загуби от 1,5 милиарда $ поради поредицата от терористични актове в края на предходната седмица, допуска Санатх Уквате, президент на асоциацията на хотелиерите в Шри ланка, съобщи БГНЕС.
„ Това е първият случай в историята, когато цели на терористите в Шри Ланка станаха туристи и чужденци “, сподели Уквате в изявление пред локалния „ Дейли Файненшъл таймс “. „ По наши прогнози туристическата промишленост през тази година ще се изправи пред огромни загуби в размер на 1,5 милиарда $. “
Според Уквате терористичните офанзиви, каквито е имало в предишното в в други страни като Белгия, Египет и Турция са предизвикали големи загуби освен на туристическия бранш, само че и на стопанската система на тези страни като цяло. Според неговото мнение през днешния ден държавното управление на Шри Ланка „ би трябвало да убеди международната общественост в това, че всички хотели и туристически направления на острова се намират под защита и са надеждно предпазени против нови офанзиви на екстремистите “.
„ Засега не разполагаме със статистика за броя на анулирани резервации, единствено че към този момент е ясно, че броят на такива случаи пораства. “
След атентатите президентът на страната Майтрипала Сирисена изиска оставките на секретаря в министерство на защитата Хемасири Фернандо и и на началника на полицията Пуджитха Джаясундара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР