Туристическият поток към Антарктида ще се увеличи от 40 хиляди

...
Туристическият поток към Антарктида ще се увеличи от 40 хиляди
Коментари Харесай

Двойно повече туристи ще посетят Антарктида

Туристическият поток към Антарктида ще се усили от 40 хиляди през предишния сезон до 80 хиляди през сезона 2019-2020 година, сподели Елена Жаркова, представител на Русия в Коалицията за запазване на южния океан и Антарктика, представена от РИА Новости.
Данните бяха оповестени на среща на антарктическите консултативни партии (Консултативни партии по Антарктическия договор), която се организира тази седмица в Прага, съобщи БГНЕС.
" Експертите дават прогнози за внезапно увеличение на туристическия поток към Антарктида. През сезон 2018-2019 40 хиляди души са пристигнали в Антарктида , 80 хиляди се чакат през сезон 2019-2020 година. Не единствено проведени групи, само че и неорганизирани " туристи отиват на континента, които наемат кораби и просто се приближават до Антарктида. Почти недокосната природа няма да оцелее при този напор. Необходимо е да се одобряват единни правила за държание в Антарктида ”, сподели Жаркова.
Тя означи, че туристите плашат животните. " Миналата година тюлени се уплашиха, изтичаха към бездна от боязън и паднаха. Пингвините също са обезпокоени от туристите, които желаят да създадат хубави фотоси. Освен това туристите смазват яйцата на птиците ", споделя специалистът.
Жаркова също приказва за появяването на нови типове туризъм за Антарктика. Например, хеликоптери карат феновете на свободното каране към антарктическите скатове.
Членовете на Коалицията за запазване на Южния океан и Антарктика приканват страните да разработят и вкарат правила за посещаване и престой на Ледения континент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР