Туристическият министър Николина Ангелкова обяви 2019 г. за година на

...
Туристическият министър Николина Ангелкова обяви 2019 г. за година на
Коментари Харесай

Вял интерес към държавната кампания българите да почиват в страната

Туристическият министър Николина Ангелкова разгласи 2019 година за година на вътрешния туризъм

© Георги Кожухаров Кампанията на туристическото министерство, чиято цел е да насърчи българите да избират България за своите почивки, получавайки трета бонус нощувка при заплатени две през месеците април и май, е провокирала относително слаб интерес както измежду хотелиерите, по този начин и измежду туристите. Такъв извод може да се направи от данните на ведомството, предоставени в отговор на питане на " Капитал ", въпреки оттова да настояват, че тя е сполучлива.

Инициативата " Неочаквана почивка " бе оповестена при започване на април и е рекламирана по медиите в границите на държавната маркетингова акция за поддръжка на бранша. Но от министерството не дават информация какъв брой е изхарчено.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Само 77 хотела харесват това

В началото на април туристическото министерство разгласи акцията " Неочаквана почивка ", чиято цел беше да насърчи повече българи да избират почивки в България през месеците април и май. За задачата на основания уебсайт на самодейността могат да се записват хотели и къщи за посетители от цялата страна, които са съгласни на изискването да дават една безвъзмездна нощувка в допълнение при резервация на други две. Туристите от своя страна имат опция да получат промо код, който след това да дават при резервация на определения хотел и по този начин да получат
бонуса. Месец и половина след началото на акцията и след великденските и майски празници, които са пикови за пътувания, ползата на хотелиерите към самодейността е по-скоро слаб. В уеб страницата на " Неочаквана почивка " са се записали 77 хотела и къщи за посетители. За съпоставяне в края на февруари туристическият министър Николина Ангелкова заяви, че в националния туристически указател са включени над 18 800 места за настаняване в България.

8 хиляди с интерес

В отговор на изпратени въпроси от туристическото министерство оповестиха, че регистрират " сериозен интерес както от страна на бизнеса, по този начин и на потребителите ". Анализите на ведомството сочели, че всеки консуматор е разгледал приблизително 7.4 хотела от онлайн платформата преди да направи своя финален избор като продължителността на престой в уеб страницата била малко над 3 минути.

От ведомството оповестяват още, че данните са динамични, само че издадените промокодове на туристи са над 8 хиляди (към 9 май-бел.а.).Последните данни на Националния статистически институт, които са за 2018 година, сочат, че българите са осъществили над 522 хиляди нощувки през април и над 544 хиляди нощувки през май като проучването обгръща единствено местата за настаняване, които имат най-малко 10 кревати.

" Кампанията се организира в интервала април- май и прогнозите са, че съществено търсене ще има до края на самодейността, защото се чакат огромен брой пътувания през сегашния месец ", оповестяват още от туристическото министерство.

" Неочаквана почивка " е част от държавната стратегия за реклама на туризма. В началото на февруари и на фона на спада на резервациите от главните непознати пазари туристическият министър Николина Ангелкова разгласи, че 2019 година ще е година на вътрешния туризъм. Инициативата на туристическото министерство за даване на трета безвъзмездна нощувка при резервирани две бе рекламирана по медиите, само че от ведомството не показаха какъв брой са заделените средства за това. За 2019 година общият бюджет за реклама на туризма е 6.5 млн. лева съгласно признатия през предходната година тригодишен проект за развиване на бранша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР