Туристическият бранш ще предложи на правителството план за спасяване на

...
Туристическият бранш ще предложи на правителството план за спасяване на
Коментари Харесай

Туристическият бранш предлага план за спасяване на сезона

Туристическият отрасъл ще предложи на държавното управление проект за избавяне на летния сезон. От Националния ръб по туризма са пресметнали, че в случай че се създадат 250 млн. лв. вложения в инструментариума на ваучерите, от сектора ще върнат в държавния бюджет 1,2 милиарда лв..
„ Най-добрият проект, който се комуникира по тематиката, е обществено икономическият, който Националният ръб по туризъм предлага на държавното управление. Най-справедливият инструмент, който може да се употребява това, е ваучерът. Имаме подготвен проект, с който да подтикваме туроператорите, хотелиерите, българските жители, тъй като най-централният фокус това лято - от 1 юли до 30 септември - би трябвало да бъде българският жител и българският туризъм ”. Това изясни пред Нова телевизия Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризма.
„ Готови сме да предложим на държавното управление проект, в който против 250 млн. лв. вложения в инструментариума на ваучерите, ние ще върнем назад в държавния бюджет 1,2 милиарда лв.. Пряко в хазната ще се върнат 500 млн. лв., което е 100% позитивен фискален резултат ”, сподели Карастоянова. Тя увери, че предложенията ще бъдат още в понеделник на бюрата на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на туризма Николина Ангелкова.
От Националния ръб по туризъм към този момент имаха среща с Националния действен щаб. „ За нас беше значимо да сложим два въпроса за разискване. Първо да определим времеви проект на последователното отваряне на сезона. Да стартираме да възстановяваме нашия живот паралелно с преодоляването на рецесията от COVID-19. Нашият проект е с два разновидността – единият е от 15 юни, вторият е от 1 юли. Считаме, че с втория проект ще бъде натурален и вероятен ”, сподели още Карастоянова, представена от БГНЕС.
Вторият значим въпрос, разискван с Оперативния щаб, е бил нуждата да се създаде обединен протокол от санитарно-хигиенни правила, на които да дават отговор хотелите.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР