Туристическият бранш и ресорното министерство настояват за увеличаване на парите

...
Туристическият бранш и ресорното министерство настояват за увеличаване на парите
Коментари Харесай

Министерство на туризма и браншът настояват за повече пари за реклама догодина

Туристическият отрасъл и отрасловото министерство упорстват за увеличение на парите за реклама за идната година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след съвещанието на Националният съвет по туризъм в курортния комплекс „ Златни пясъци " край Варна.


За идната година ще са нужни към 50% повече средства за рекламата спрямо бюджета за тази година - 11 милиона лв.. По този метод ще се отговори на провокациите, България да се трансформира в известна туристическа дестинация.

Наред с рекламата са разисквани и трендовете в бранша.

От началото на годината до края на месец май над 2 милиона и 400 хиляди задгранични туристи са посетили страната ни. Това е доста дребен растеж от един %, само че още не са излезли данните за юни, с цел да стане ясно по какъв начин се движи летният туристически сезон, сподели министър Ангелкова. Обсъждат се всички оферти в бъдеще България да се наложи по-сериозно на туристическата карта, изключително за месеците юни и септември.
Николина Ангелкова - министър на туризма: В момента обсъждаме и вършим самостоятелни срещи по пазари, както пазар Германия, по този начин и Русия с туроператорите, пазар Полша, Чехия, Англия, всички които са в топ 10 на България,
Обмисля се още с външно министерство да се обсъдят опциите за преразглеждане на визовия режим с Турция и Русия.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Когато приказваме за туристически визи, надлежно какъв брой дълги могат да бъдат те във връзка с това да бъдат многократни. Мартин Захариев - член на УС на Националния ръб на туризма: Руснаците и турците взимат сред 3 и 6 месеца туристическа виза на какво съображение, за какво тези визи не са многократни и за какво не са от 1 до 3 години? Второ в двете страни работят доста посреднически компании, които товарят цената на визите два до три пъти.
Вниманието ще е ориентирано и към по нетрадиционните пазари.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Отделно гледаме и топ 30 и, несъмнено, Съединени американски щати, Южна Корея, Япония, Китай, Близък изток, които са по характерни като пазари и изискват по целенасочени дейности и по-специфични във връзка с рекламата.
Министър Ангелкова съобщи още, че не са крили, че този сезон ще бъде сложен, само че е е рано да се отписва, тъй като в доста от националните ни курорти има задоволително туристи.

По-рано през днешния ден в Областна администрация Варна се организира работна среща на тематика туризъм с присъединяване на водача на НФСБ Валери Симеонов, съгласно който данните за рецесията в бранша са мощно пресилени.
Валери Симеонов, водач на НФСБ: Това, което научих през днешния ден, е, че положителната вест, че нямаме терзание във връзка с туризма. По-малко гости, по-малко туристи, по-високи доходи. Това значи, че качеството и видът на гостите, които посещават нашето отлично Черноморие, се покачва.
От 1 октомври тази година ще проработи единна система за туристическа информация, която ще помогне за построяването на тактика за национална реклама, както и за битката със сивия бранш в сектора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР