Туристическият бранш е настръхнал срещу спускането на чадър върху богати

...
Туристическият бранш е настръхнал срещу спускането на чадър върху богати
Коментари Харесай

Бизнесът настръхна срещу безобразията в туризма и чадъра над ВИП персоните

Туристическият отрасъл е наежен против спускането на чадър върху богати ВИП персони по морето и тежките административни тежести, които са ориентирани против представителите на дребния и междинен бизнес, научи БЛИЦ. За отговорник по туризма бе назначен Валери Симеонов, който е и отраслов наблюдаващ на силовите ведомства.

От бизнеса са недоволни, че вицепремиерът волно или несъзнателно продължава порочната политика на служебната министърка на туризма Стела Балтова, която бе упрекната в прокарването на персонални ползи.

Месеци наред договорите за концесии на плажовете по завършилите от предходното държавно управление състезания и от дълго време влезнали в действие не се подписват.

Не се афишират нови процедури, а договорите на 7 плажа от дълго време са изтекли. Какво ще се случи с подготовката на плажовете за идния летен сезон, който се обрисува да бъде много мощен с помощта на подхванатите още година по рано дейности.

Появиха се обосновани догатки, че назначеният от Балтова Борислав Петров, който преди този момент бе като освободен чиновник от министерството на туризма, се пробват да се прокарат лобистки ползи.

Незнайно за какво Симеонов не се е намесил в порочните дейности, които лъхат на корупция.


Продължава да стои безреден въпросът и с плажните концесии в едни от най-апетитните български курорти.

Договорите за концесии за плажовете Свети Влас Изток, Свети Влас Нов плаж, Къмпинг Оазис, Обзор юг и Дюни юг не се подписват, а са влезнали в действие. Процедурите за концесии за плажовете Нестинарка, Бургас Север и Поморие Централен се апелират, само че забележете същия този Борислав Петров евентуално е нает да търси малка врата през задния вход и за директно договаряне или за нелегално прекачване на кмета на общината поради приближаване на сезона, чиято подготовка точно Балтова бави, тъй като същия този Петров е работил при Георги Мицов, който е един от отстранените претенденти на Поморие Централен.

Ами какво става с 7 те плажа ( Свети Влас Болницата, Варна Централен, Къмпинг юг, Росенец Север, Кранево Централен, Малък плаж Лозенец, Панорама) с изтекли контракти? Бяха готови да започват от предходните ръководещи, само че следва само безучастие от страна на способените органи.

От бизнеса са толкоз обезверени, че в най-скоро време ще изискат среща с премиера Борисов, като единствен вид за решение на проблемите им в туризма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ Пожарна охрана ГОРЕЩАТА ТЕМА!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР