Туристическият бизнес в Северна Корея и днес е доста слабо

...
Туристическият бизнес в Северна Корея и днес е доста слабо
Коментари Харесай

Как изглеждат жилищата в Северна Корея

Туристическият бизнес в Северна Корея и през днешния ден е много едва развъртян. Все отново тук всичко зависи не от желанията на екскурзианта, а от това какво е разрешила страната. Естествено, наличните за чужденците жилища са строго избрани и задачата им е да покажат доколко се е развило севернокорейското общество. До парцелите на междинната класа в страна те нямат достъп.

Жилищният взрив в Северна Корея е бил през 50-те години на предишния век. Построените тогава жилища са се трансформирали в „ избавителна сламка” за хиляди корейци. Интериорът изцяло повтаря епохата на социализма у нас. Доскоро общоприетите жилища са били доста дребни. Интересно е да се означи, че корейците не знаят какво е това входно предверие в жилището. При тях то е сменено от мини предверие с повърхност, на която могат да се слагат не повече от три чифта обувки.

Странна е и банята. Няма тоалетна паница, а клекало и специфичен извод за водата за душ. В по-съвременните жилища има и мивка. Доста по-късно в интериора на банята се появява ваната, само че малко на брой са тези, които могат да се възползват от това наслаждение, защото централното топлоподаване е разкош, а и да имат бойлер това надали би им свършило работа, като се има поради честото прекъсване на тока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР