Туристическият бизнес в Сандански и Банско плаши с протести. Причината

...
Туристическият бизнес в Сандански и Банско плаши с протести. Причината
Коментари Харесай

БИЗНЕСЪТ СЕ НАДИГА: Хотелиери и ресторантьори скочиха срещу Радев и правителството му - блокират Банско и Сандански заради ограничения и анулирани резервации

Туристическият бизнес в Сандански и Банско плаши с митинги. Причината - условието за наложителен PCR тест на всички гръцки жители, които влизат у нас, в това число и имунизираните.

По-строгите ограничения са в действие от вторник, а оттогава съвсем всички резервации на гръцки туристи у нас са анулирани.

Ваксиниран или не, всеки гръцки жител, който влиза в страната ни, би трябвало да показа и негативен PCR тест, изработен през последните 48 часа, другояче остава 10 дни под карантина. Заради затегнатите противоепидемични ограничения по границата, гръцките туристи всеобщо анулират резервациите си в хотелите в югозападна България.

Заради новото условие, един хотел в центъра на Сандански този уикенд ще остане празен. Всички резервации, направени от гръцки туристи, са анулирани.
свързани новини180922на 08.09.2021
" Започна поредност от анулации. Тази събота трябваше да имаме две гръцки групи, които анулираха. В понеделник следва още една група, която сигурно ще бъде анулирана ", ракзаза пред Българска национална телевизия собственичката на хотела Карамфилка Христова.

От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в южния град изпратиха отворено писмо до президента, премиера и някои от служебните министри, в което упорстват за преразглеждане на условието за PCR тест за гръцките жители.

" Притесненията са ни, че всички резервации, които с доста старания възстановихме на гръцкия пазар, знаете, Сандански е много известна дестинация за гръцките туристи, в този момент особено за коледните и новогодишни празници ще ни отпаднат и в действителност анулациите валят. Искаме да работим, нищо друго не желаеме ", съобщи Георги Кунчев, зам.-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански.

Същия проблем имат и в Банско - гърците всеобщо се отхвърлят да почиват и там, а хотелиерите към този момент заплашиха с протестни дейности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР