Туристическият бизнес се стяга за най-лошия си сезон. Заради световната

...
Туристическият бизнес се стяга за най-лошия си сезон. Заради световната
Коментари Харесай

След пандемията: най-тъжното лято

Туристическият бизнес се стяга за най-лошия си сезон. Заради международната пандемия от ковид лятото по българското море се обрисува празно и тъжно. Много бизнеси се двоумят дали въобще да отворят порти. Според оптимистичния сюжет приходите на хотелите ще се свият на половина, в песимистичния ще са на към 20% от миналогодишните обороти.

Това описват публицистите Деница Ватева и Калина Горанова в най-новия епизод на подкаста " Гласът на Капитал ". В епизода ще чуете по какъв начин се приготвят хотелиерите, какви са очакванията за привличане на задгранични туристи, от кое място могат да дойдат те, реалистично ли е българските туристи да спасят сезона. И още - може ли пандемията да смени напълно бизнес модела на българския туризъм като предлагащ всеобщ и на ниска цена артикул.
АУДИО След пандемията: най-тъжното лято Your browser does not support the audio tag.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Бележка от редактора: Разговорът е записан на 28 май.

" Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

Ударното навлизане на страната на пазара на горива
Аудиокоментар на Калина Горанова за резултатите върху бизнеса и върху крайните консуматори от решението на властта да сътвори " Държавна петролна компания " и верига бензиностанции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР