Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година,

...
Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година,
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: 125 млн. туристи посещават Дунавския регион всяка година

Туристическите визити в Дунавския район са 125 млн. всяка година, а общо Европа се посещава от над 600 млн. екскурзианта. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на срещата на министрите с сектор туризъм, участващите в Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район.

Дискусията се организира в границите на 7-ия годишен конгрес на тактиката на Европейския съюз за Дунавския район. Събитието се организира в София по време на българското председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, което бе поето през октомври 2017 година.

Водени от разбирането, че страните от Дунавския район би трябвало да се възползват пълноценно от капацитета си, българското председателство има за цел да увеличи видимостта на Дунавския район и сложи измежду главните си цели „ Устойчив и интегриран метод за Дунавския район “, уточни министър Ангелкова. И добави, че всяка страна от района има свои характерности, които обуславят и развиването им, а един от методите за превъзмогването им е усилването на смисъла на туризма и по-тясно съдействие в границите на Дунавската тактика измежду всички заинтригувани страни.

Една от аргументите за възходящото значение на туризма в река Дунав е общата диверсификация на туристическата оферта, която включва, наред с други форми на туризъм, речен круиз туризъм като една от най-важните форми на туристически действия в района. Считаме, че взаимни начинания за поощряване на речния круизен туризъм ще подкрепят устойчивото развиване на бранша, уточни министър Ангелкова. И разясни, че отчитайки смисъла на този артикул в цялостния прогрес на бранша се провежда и интернационален семинар, за разискване на опциите за основаване на интегриран метод към развиването на круизния туризъм по поречието на река Дунав.

Ако желаеме да използваме изцяло опциите, които предлага река Дунав и в същото време желаеме да осигурим по-голямо социално-икономическо доближаване в басейна на река Дунав, би трябвало да действаме дружно и да работим в тясно партньорство, с цел да се оправим с провокациите, които съществуват в региона, било то превоз, околна среда, стопанска система или просвета, съобщи министърът. Тя посочи, че не можем да разгледаме Дунавска тактика, без да потвърдим нашата поддръжка и интереса ни към по-нататъшно развиване на междурегионално и транснационално съдействие в основни области като туризма.

„ Министър Николина Ангелкова е мотор за срещата през днешния ден тук, на която може да обсъдим Дунавската тактика. Искам да й благодаря, че слага фокус на тази близо близа до мен тематика “, съобщи КоринаКрецу, еврокомисар по районната политика. Тя добави още, че е Дунавският район е един от най - великите и може да стане мотор на туризма.

Инвестициите в туризма ще бъдат по устойчиви, в случай че са част от един общ проект за даден район, уточни още Крецу. По думите й проектът за развиване на Дунавския район може да се включи, като водещ и в задачите за локално стопански развиване на Европейска комисия. Дунав и притоците й имат огромен капацитет за развиване и са образец по какъв начин координацията и съдействието оказват мощно позитивно въздействие за прогрес, разяснява още еврокомисарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР