Туристическите агенции предупреждават да не носят пари в брой, докато

...
Туристическите агенции предупреждават да не носят пари в брой, докато
Коментари Харесай

Джебчиите в Гърция уплашиха туристите

Туристическите организации предизвестяват да не носят пари в брой, до момента в който се движат в центъра на гръцката столица и да бъдат деликатни.

Това стана ясно от изказване на ръководителя на комерсиалната асоциация в Атина Ставрос Кафунис.

„ Туристическият сезон е към този момент в разгара си и ние като комерсиална организация се опитваме да достигнем до тази публика.

Това е един от методите да се подсигурява сигурност на пазара. До нас обаче доближават тъжби, че туристите получават инструкции да се движат в центъра на гръцката столица без портфейли или банкови карти, защото може да станат жертви на кражба.

Това попречва туристическия пазар ", разяснява Кафунис, представен от „ Труд ".

Престъпността в гръцката столица е висока, кражбата е всекидневен феномен и търговците са загрижени от обстоятелството, че туристите отиват на търговски улици без пари или карти за извършване на покупки поради инструкциите, които получават.

Преди седмица полицията в Атина задържа 30 души, предобладаващо роми от България, за джебчийства. Начело на групата стои българин, който обаче още не е хванат. Издирват се още 21 лица.

Бандата е работила на оживени места в Атина, в това число на Акропола, а членовете й се представяли за туристи и търсели помощ от своите жертви. Апашите отвличали вниманието им с молба да ги упътят по картата, до момента в който техни съучастници пребърквали джобовете им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР