Туристическата спалня в Лом ще бъде превърната в туристически център.

...
Туристическата спалня в Лом ще бъде превърната в туристически център.
Коментари Харесай

Туристическата спалня в Лом става туристически център /снимки/

Туристическата спалня в Лом ще бъде превърната в туристически център. Вчера кметът доктор Георги Гаврилов, в качеството му на ръководител на Управителния съвет на МИГ ЛОМ, подписа контракт с Борислав Борисов – ръководител на УС на Търговско дружество Аспарухов рид. Туристическото сдружение е бенефициент по план, финансиран по размер „ Инвестиции за обществено прилагане в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура “ на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година
Разработката „ Основен ремонт, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и закупуване на обзавеждане за Търговско дружество Аспарухов рид - „ Туристически информативен център - гр. Лом” е на стойност 96 179 лева
Чрез реализирането й ще бъде основан туристически информативен център, в който ще се поддържа детайлна база за всички налични естествени, културни, архитектурни и исторически забележителности на територията на общината. Центърът ще съветва бизнесмени за основаването на допустимо най-атрактивен за туристите културно-исторически артикул, ще създава рекламни материали и ще показва Лом на районни, национални и интернационалните туристически тържища и изложби.
Проектното предложение е направено на база енергийното проучване от ДЗЗД „ ДК-КОНСУЛТ “ - Плевен и капиталов план, направен от „ ИСИ ОД “ ООД - Монтана. Той планува главен ремонт, ограничения за енергийна успеваемост на постройката, благосъстоятелност на сдружението, и закупуване на съоръжение и обзавеждане.
През идващите 36 месеца ще се обнови покривът на постройката /163 кв. м/, фасадата /330 кв. м/, вътрешни пространства, стълбищни кафези и санитарни възли. Помислено е и за хората с увреждания - ще бъде обезпечен метод и хигиеничен възел за инвалиди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР