Туристическата къща, с която бе свързано името на Александър Манолев,

...
Туристическата къща, с която бе свързано името на Александър Манолев,
Коментари Харесай

Кметът на Сандански отговори на обвиненията на Яне Янев


Туристическата къща, с която бе обвързвано името на Александър Манолев, е записана като такава и е плащан съответният туристически налог. Къщата се посещава, изключително през уикендите, тъй че би трябвало да има туристи. Но сега тече инспекция и не бих желал да разгадавам нищо повече. Това разгласи в утринния блок на bTV кметът на Сандански Кирил Котев.

,,Да, фамилията ми има хотел, само че персонално аз в никакъв случай не съм работил в този хотел и не съм имал отношение отношение към него. До него има прокаран тръбопровод, по който тече минерална вода, само че всичко е законно, има си съответните строителни позволения. В Сандански има над 30 хотела, които са захранени с минерална вода'', обясни кметът във връзка обвиняванията на Яне Янев.

,,Катя Фикинчева работи в общината от 2005 година, като тя още от 90-те години работи в данъчните служби. Илиан Фикинчев е шеф на пазара. Да, вуйчо ми е, само че работи там от 12 години преди аз да встъпя в служба като кмет. Иван Котев е брат на татко ми, който работи в локална компания, която не е подчинена на мен. Антония Сливкова е шеф в ГРАО, само че не съм неин кум. По отношение на Крум Аргиров, той е шеф на ВиК сдружение и е назначен преди към две години и половина след гласоподаване в общинския съвет. С господин Щурков нямам никакви роднински връзки. Имало е анонимни сигнали против мен, бил съм проверяван и от ДАНС, и от КПКОНПИ преди към две години'', уточни още Котев.

,,Фамилията ми не ръководи Сандански, това е дребен град. Няма спор на ползи. Имената, които доскоро показах, не се употребяват с преимущества по отношение на другите както по заплати или отсъствия. Аз нямам въздействие там, защото те се наблюдават и ревизират от инспектори. Дори едно от лицата, което не загатнах, към този момент си е подала молбата за овакантяване. Нямам проблем да ги уволня, без значение че са мои родственици. Готов съм на прям диалог с всеки един от тях'', сподели градоначалникът.

,,Ана Димитрова не я познавам персонално, а с Александър Манолев се познаваме още от ученическите години. Не, никога той не е скритият кмет на Сандански. Това просто не стои сериозно'', добави Кирил Котев и в умозаключение съобщи, че роднините му на този стадий остават в локалната власт, защото те са там преди неговото встъпване в служба, а по всяка възможност ще останат и след края на мандата му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР