Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния

...
Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния
Коментари Харесай

Туристическа агенция взе 11 000 лева от ученици, но не реализира екскурзията

Туристическа организация взе 11 000 лв. за екскурзия до Румъния от възпитаници от Велико Търново, само че минути преди да потеглят, пътуването се провали. Причина за провалената екскурзия са неуредени взаимоотношения сред организацията и транспортната компания, които от години работили без контракт. В резултат минути преди да потеглят, децата разбрали, че рейсове няма и екскурзията се проваля.

Велико Търново

Над 60 деца и шестима учители от американският лицей във Велико Търново трябвало през днешния ден следобяд да заминат на екскурзия до Румъния. Пътуването коствало 190 лв. на всяко дете и били преведени авансово на туристическата организация. Половин час преди да потеглят през днешния ден обаче от там им съобщили, че екскурзията няма да се състои, тъй като фирмата-превозвач отхвърля да им изпрати рейсове.

Гергана: Накрая идваме тука и няма екскурзия.

Илинда: Голямо отчаяние за всички нас.
Джена Стайкова - преподавател, Американски лицей " Аркус " - Велико Търново: Имаме контракт с компанията, който регламентира отговорностите на всички страни, от наша страна сме изпълнили всички обвързване по контракта.
Управителят на туристическата организация Василя Вълкова изясни, че нощес е превела парите за пътешестване на компанията - транспортьор, с която от години работела без контракт, а всички заплащания изпращала по персоналната сметка на притежателя ѝ.
Василия Вълкова - шеф на туристическа организация: Бяха им изпратени тези пари, само че един без 10 се обаждат непосредствено в колежа и споделят, че рейс няма да пътува, защото тези 10 000 лв. не са ги видели в сметката си.
От компанията транспортьор обаче обясниха друго.
Ивайло Димитров - шеф на транспортна компания: Тя ги е превела, тъй като има да ми ги дава за остарели екскурзии. Нито контракти имаме, през вчерашния ден сутринта сподели, че няма да се състои екскурзията, а аз имам да взимам 10 000 лв., скърбя но и вие да сте няма да тръгнете.
Все още не е ясно дали по кое време парите на пострадалите ще бъдат върнати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР