Туристи ще обхождат пътеките на Национален парк „Централен Балкан с

...
Туристи ще обхождат пътеките на Национален парк „Централен Балкан с
Коментари Харесай

Туристи влизат в "Централен Балкан" с мобилно приложение

Туристи ще обхождат пътеките на Национален парк „ Централен Балкан " с мобилно приложение в телефоните си. От него те ще се осведомят за маршрутите и за това, което ги чака в тази част на планината.

Дирекцията на „ Национален парк Централен Балкан " подписа контракт с компания за създаване на мобилно приложение с информация за туристически направления, посетителски обекти и прилежащи типове и местообитания в Национален парк „ Централен Балкан ". Приложението се основава в границите на план „ Възстановяване и запазване на естествени местообитания и типове в Национален парк " Централен Балкан ". При избор на туристически маршрут от посетителя ще може да бъде получена информация за цвета на маркировката, дължината и степента на компликация, както и предпочитаните за запазване на естествени местообитания в парка, през които минава. Ще може да се дефинира местоположението на потребителя и дистанцията до най-близките хижи и обекти в Националния парк. Същевременно ще бъде предоставена информация за естествени забележителности, кътове за отдих, забавни представители на растителния и животинския свят в региона.

За потребление на мобилното приложение няма да бъде нужна интернет връзка и мобилно покритие. При потребност приложението ще генерира SOS известие с координати, оказващи местоположението на мобилното устройство. Потребителите ще могат да се срещнат с обща информация за разпоредбите за държание в парка, както и режимите и нормите, настоящи на неговата територия. Предвижда се двуезична реализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР