Туристи превърнаха неохраняемия плаж край Шкорпиловци в тоалетна, съобщава Нова

...
Туристи превърнаха неохраняемия плаж край Шкорпиловци в тоалетна, съобщава Нова
Коментари Харесай

Туристи превърнаха неохраняемия плаж край Шкорпиловци в тоалетна

 Туристи трансфораха неохраняемия плаж край Шкорпиловци в тоалетна, оповестява Нова тв по сигнал на фенове. От месеци плажуващи замърсяват региона, но сигнал до институциите не е подаван. Вчера следобяд морето там изхвърли и тяло на делфин.

Плажуващите настояват, че не замърсяват, а институциите си трансферират топката за това кой е виновен в почистването.

Импровизираната тоалетна се намира на плажа от дълго време. А туристите от къмпинга са безапелационни, че нямат общо с нея. Според тях плажуващите през уикенда са отговорни за замърсяването. До в този момент никой не е бил алармирал за казуса. 

" Сигналът го получих от вас. Затова апела ми е жителите да подават сигнали до Областна администрация ", съобщи регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

Оказва се, че е комплицирано плажът да бъде измит, тъй като не е в предпазена зона и няма концесионер.

" Общината няма по какъв начин да допусне разноски за неохраняеми плажове при изискване, че не идват доходи от на никое място. Апелът ми е към всички - плажът е място за летуване, не за тоалетна ", сподели още Пасев.

Сутринта морето изхвърли и тяло на делфин на неохраняемия плаж. Институциите схванаха и за него от медията посредством сигнал до телефон 112.

Хората се опасяват да влизат във водата, тъй като считат, че е нечиста.

Днес от Регионалната ревизия по околна среда и водите ще вземат проба от умрелия делфин, с цел да стане ясно дали морето е рисково. Едва по-късно тялото ще бъде отстранено от водата. Общината към този момент е известена и за спонтанните тоалетни.

Подобно е ситуацията и на останалите плажове в региона. Кой и по кое време ще ги почисти, към момента е ясно.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР