Туристи превърнаха неохраняем плаж в тоалетна и сметище. От месеци

...
Туристи превърнаха неохраняем плаж в тоалетна и сметище. От месеци
Коментари Харесай

Туристи превърнаха неохраняемия плаж край Шкорпиловци в тоалетна

Туристи трансфораха неохраняем плаж в тоалетна и бунище. От месеци брегът до Шкорпиловци е заринат с отпадъци. 

„ Всяка година по време и след сезона получаваме сигнали за замърсяването. На всички нерегламентирани и неохраняеми плажове има сходни гледки. Неведнъж са подавани сигнали от кметовете на дребните общини, на чиято територия се намират тези къмпинги. Специално за Шкорпиловци имаме доста сигнали, тъй като това е едно от местата, което подготвя към подобен вид туризъм ”, разяснява регионалният шеф на Варна Стоян Пасев в ефира на Нова тв.

Става ясно, че плажовете се почистват всяка година след края на сезона. „ Има регулярни почиствания, единствено в случай че плажът е на концесия. Лошото е, че с налозите на жителите на тези общини се чистят боклуците на други, които не заплащат и това е отдавна. Надявам се скоро да влезе в действие Законът за устройството на Черноморското крайбрежие, с цел да може да се регламентират тези места за къмпингуване ”, добави Пасев.

В понеделник край крайбрежията на Шкорпиловци изплува тялото на мъртъв делфин, за който институциите научиха от сигнал на NOVA.

„ Разбрах от вас, че има сигнал за мъртво животно на плажа. При такива случаи делфинът би трябвало да се обследва от районното звено по запазване на околната среда и водите и от общината. Това, че има подадена информация до тел. 112, не значи, че сигналът е пристигнал до кмета на обитаемото място ”, добави Стоян Пасев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР