Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости

Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости ...

Туристи от Украйна щурмуват родното Черноморие през октомври.

Туристи от Украйна масово резервират хотели и къщи за гости по Южното Черноморие. Първите групи за комбинирани почивки у нас и в Турция тръгват още през октомври.

Според туроператори, украинците ще почиват по два дни в България и още толкова в Истанбул, като по този начин ще удължат сезона.

Очакването за удължаване на сезона дойде след първата резервация на украински туристи. Тя е планирана за средата на октомври, а летовниците ще бъдат настанени в няколко хотела по Южното Черноморието.

Обичайно летният сезон приключва в края на септември. Заради прогнозите за хубаво време, тази година туроператори, работещи с прибалтийските държави, отчитат засилен интерес към родното море. Резервациите от Украйна вече са факт, а първата от тях е за 14-ти октомври.

"Ще имаме двудневно посещение в град Бургас, съответно с екскурзия до Несебър, Поморие, дегустация на вино, спа процедури и двудневен шопинг в Истанбул. Това ще бъде програма, която ще стартираме и ще се постараем да я приложим до настъпване на летния сезон", каза пред БНТ туроператорът Иван Кирязов.

В края на октомври от бранша планират да удължат сезона, като посрещат чуждестранни туристи и в българските спа курорти.

"Спряхме се на Хисар. Преди 3 дни бяхме с нашите партньори като рекламен тур. Ние имаме уникални места, не само море така, че сме оптимисти", каза Кирязов.

В същото време от бранша вече са започнали и преговорите със скандинавските страни и здравните каси на Германия и Белгия за следващият летен сезон.

"Имаме договори за следващия сезон с всички туроператори. Колко записани ще има и колко анулации ще има, зависи от разпространението на коронавируса", каза Пламен Копчев, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Туроператори ще предлагат и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени за чуждестранните туристи. Дали обаче през следващите месеци новите идеи ще имат сполучлива реализация, зависи единствено от противоепидемичните мерки.

Източник: blitz.bg