Туристи от Германия и Великобритания всяка година отмъкват по около

...
Туристи от Германия и Великобритания всяка година отмъкват по около
Коментари Харесай

Чужденци измъкват по 3 млн. лв от родното море с измислени оплаквания

Туристи от Германия и Англия всяка година отмъкват по към 3 милиона лв. компенсации с тъжби против родните хотелиери. На всеки пристигнал у нас англичанин връщаме приблизително по 2 евро, а на германците - по към 1 евро. Това заяви шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, написа в. "Телеграф ".

Някои от жалбите са основателни, само че има и доста такива, излъчени от т.нар професионални туристи, чиито единствена цел е с машинация а си върнат част от разноските за ваканцията. Сред жалбите има и неуместни недоволства, че пясъкът на Златни пясъци не бил от злато или че хубавите дами на плажа проваляли фамилната, отмора, тъй като мъжът не отделял очи от тях, описаха специалисти от туристическия отрасъл. Най-претенциозни са българите, а най-хленчещи - румънците. Германците пък са най-изобретателни, защото инсценират кражби, с цел да приберат застраховка от движимостите си, настояват от сектора.

Англичаните пък си записвали буквално диалозите с личния състав с акуратност до минута. Още при връщането си на летището ги посрещали юристи, които ги разпитвали дали са недоволни от нещо при почивката си. Ако британецът отговори негативно, те почват да му изясняват от какво може да се ожали, с цел да прибере обезщетение.

Според Драганов огромен проблем в туризма у нас е всеобщото неведение на непознати езици от личния състав. Правилата в сектора гласят, че екскурзиантът може да се оплаче на първия срещнат човек в униформа, като това може и да се камериерката. След като получи сигнала, въпросният чиновник е задължен да наблюдава оправянето на казуса до самия край. Камериерките обаче нормално не приказват непознати езици и в случай че англичанин й каже, че крушката в банята не свети, тя няма да го разбере. Така след това гостът може да претендира за обезщетение, че се е подхлъзнал под душа и си е навехнал крайници, тъй като личният състав не сменил крушката. Сигналите пък би трябвало да се разказват в детайли в мениджърските книги, каквито доста от нашите хотели не водят, изяснява Драганов.

В жалбите си чужденците показват ниското качество на предлагания туристически артикул, като недоволствата им минават от доста пясък на плажа и високи талази до твърди възглавници и невидими петънца в банята. Според хотелиерите недоволствата на тази част от непознатите посетители у нас се е трансформирало в промишленост, която се развива с все по-големи темпове и цели само жалващите се да се облагодетелстват непозволено.

Има туристи, които сами вършат бели, с цел да измъкнат някое евро обезщетение. Развалят кранчетата на банята, снимат ги и сядат да пишат тъжба. Сред куриозните недоволства да вземем за пример са, че мивката в банята е дребна и туристката не може да си мие косата в нея, че душ-кабината също е дребна и дебеличък посетител не може да се напъха в нея, както и недоволство на група поляци, че в морето имало медузи, което не било посочено в рекламната листовка. Сред други куриозни недоволства са: не ми харесват тапетите, етажът ми е доста висок, имам уплаха, камериерката ме ненавижда и направете нещо, имам чувстото, че морето ще влезе в стаята ми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР